Skip to content ↓
map

UWC Waterford Kamhlaba

Mbabane, Eswatini

600 opiskelijaa

11–20-vuotiaita

Perustettu

1963

3 March 2017

Eteläisessä Afrikassa sijaitseva Waterford Kamhlaba perustettiin vuonna 1963 vastalauseeksi Etelä-Afrikan rotuerotteluun perustuvalle koulutuspolitiikalle. Koulu perustettiin Waterford Park Estate -niminen maatilan tiluksille. Kun Eswatinin (ent. Swasimaa) kuningas Sobhuza II vieraili koululla vuonna vuonna 1967, hän antoi koululle nimen Kamhlaba. Koulun kampus Eswatinin pääkaupungissa Mbabanessa on nimensä mukaisesti Kamhlaba – maailma pienoiskoossa.

Muista UWC-kouluista poiketen lukuvuosi Waterford Kamhlabassa kestää tammikuusta marraskuuhun.

Kolme erityispiirrettä

  • Tiiviit suhteet paikallisiin vaikuttajiin – Koululla on tiiviit suhteet paikallisiin toimijoihin, ja vapaaehtoistyötä tehdään muun muassa paikallisella pakolaisleirillä ja naapuruston lapsille suunnatuissa hyvinvointikeskuksissa.
  • Ainoa UWC-koulu, jossa noudatetaan eteläisen pallonpuoliskon lukuvuosirytmiä – Muissa UWC-kouluissa lukuvuosi alkaa yleensä syyskuussa, mutta Waterford Kamhlabassa lukuvuosi alkaa tammikuussa.
  • Eteläisen Afrikan ensimmäinen koulu eri kansanryhmistä tuleville nuorille – Waterford Kamhlaba perustettiin vastalauseena Etelä-Afrikan apartheid-politiikalle, jossa opetus perustui rotuerotteluun. Eri puolilta Afrikkaa ja koko maailmaa tulevan oppilasaineksen diversiteetin vaaliminen ja arvostaminen juurtui koulun toimintaperiaatteisiin ja on edelleen yksi koulun perusarvoista.
Luokkahuoneessa 

Waterford Kamhlabassa annetaan opetusta kolmelle eri ikäluokalle: 11–14-vuotiaat (luokat 1–3), 14–16-vuotiaat (luokat 4 ja 5) ja 16–20-vuotiaat. Opiskelijoista 14–16-vuotiaat suorittavat toisen asteen University of Cambridge International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) -tutkinnon ja 16–20-vuotiaat suorittavat  International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinnon.

IGCSE-tutkinnon suorittaneet eivät pääse automaattisesti jatkamaan IB-opintoihin, vaan heidän on haettava opinto-oikeutta erikseen.

IB:n perusainevalikoiman lisäksi koululla voi opiskella swatia, ranskaa, espanjaa, antropologiaa, psykologiaa, yrityshallintoa, musiikkia ja teatteria.

Luokkahuoneen ulkopuolella 

Waterford Kamhlabassa on tarjolla monenlaisia urheiluaktiviteetteja, kuten yleisurheilua, uintia, koripalloa, lentopalloa, sulkapalloa, jalkapalloa, tennistä, squashia, krikettiä, maahockeytä, verkkopalloa, rugbya ja softballia. Koululla voi harrastaa myös retkeilyä, kiipeilyä, ratsastusta, kajakkimelontaa sekä maasto- ja katujuoksua. Koululla toimii lukuisia kerhoja (muun muassa draama- ja musiikkikerhot), joita vetävät niin henkilökunta kuin opiskelijatkin.

Palvelutyö on kuulunut olennaisena osana koulun toimintaan ja kampuselämään vuodesta 1979 lähtien. IB-opiskelijoiden ja 5. luokan opiskelijoiden on tehtävä vapaaehtoistyötä vähintään kaksi tuntia viikossa. Vapaaehtoistyötä voi tehdä esimerkiksi paikallisessa sairaalassa, kouluissa ja esikouluissa tai vaikka vammaistyön tai kierrätyshankkeiden parissa.

Kampus ja koulun tilat  

Luokka-asteiden 1, 2 ja 3 oppilaat asuvat Ekukhulenissa (kasvamisen paikka), ja luokka-asteiden 4 ja 5 opiskelijat Esivenissä (kansakunnan ihmisten paikka). IB-opiskelijat asuvat Emhlabenissä (maailman ihmisten paikka) ja Elangenissä (nousevan auringon paikka). Huoneet ovat pääsääntöisesti yhden tai kahden hengen huoneita. Jokaisessa asuntolassa on erilliset siivet nais- ja miespuolisille opiskelijoille sekä yhteinen olohuone, tietokonehuone, kirjasto, TV-huone ja keittiö.

Maantieteellinen sijainti  

Waterford Kamhlaba sijaitsee noin 10–15 minuutin ajomatkan päässä Eswatinin pääkaupungista Mbabanesta. Kampusalueella asustaa monimuotoinen lajisto alkuperäiskasveja ja -eläimiä. Alueen vaellusreiteiltä avautuu upeat näkymät Eswatinin maalaukselliseen maisemaan.

Opiskelijavalinnat 

Opiskelijat voivat hakea kouluun oman maansa UWC-valintakomitean tai UWC Global Selection Programme -ohjelman kautta. Koulun voi hakea myös suoraan. Käy tutustumassa myös koulun omiin nettisivuihin osoitteessa https://www.waterford.sz/.

Yhteystiedot


Waterford Kamhlaba UWCSA
P.O. Box 52
Mbabane H100, Eswatini

18 Colleges
Worldwide