Skip to content ↓
map

UWC Red Cross Nordic

Flekke, Norja

205 opiskelijaa
16–20-vuotiaita

Perustettu

1995

3 March 2017

UWC Red Cross Nordicin toiminta perustuu kolmeen peruspilariin: pohjoismaisuus, humanitaarisuus ja ympäristön kunnioittaminen. Koulu on säätiömuotoinen, ja sen perustajiin kuuluvat muun muassa Norjan Punainen Risti ja Sogn & Fjordanen lääni (nykyisin osa Vestlandin lääniä). Opiskelijat suorittavat International Baccalaureate -opintoihin sisältyvän Creativity, Action and Service eli CAS-ohjelman yhteydessä myös Red Cross Diploma -opinnot. Norjan Punaisen Ristin omistama Hauglandin kuntoutuskeskus on koulun tärkeä yhteistyökumppani, ja koululla on yhteiset liikuntatilat kuntoutuskeskuksen kanssa.

Kolme ainutlaatuista piirrettä

  • Pohjoismaisuus – Pohjoismailta saatavan julkisen rahoituksen ansiosta koulu voi valita opiskelijansa pelkästään näiden ansioiden ja potentiaalin perusteella. Julkinen rahoitus antaa myös mahdollisuuden luoda oppimisympäristö, jossa moninaisuutta todella arvostetaan.
  • Humanitaarisuus  – Yksi koulun perustajista on Norjan Punainen Risti. Perusopintojen ohella kaikki opiskelijat suorittavat laajan Red Cross Diploman, jossa perehdytään Punaisen Ristin humanitaarisiin periaatteisiin sekä opitaan käytännön taitoja. Koulu tekee yhteistyötä kampuksella sijaitsevan, Punaisen Ristin omistaman Hauglandin kuntoutuskeskuksen kanssa ja hyödyntää opetuksessa kuntoutuskeskuksen tiloja.
  • Ympäristön kunnioittaminen – Kestävä kehitys on keskeiselä sijalla monissa oppiaineissa ja harrastusryhmissä sekä alueen toimijoiden kanssa tehtävässä yhteistyössä. Koululle on myönnetty Miljøfyrtårn-ympäristösertifikaatti, jonka kriteerien toteutumista arvioidaan vuosittain.
Luokkahuoneessa
 

UWC Red Cross Nordicissa opiskellaan International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinto. Perusainevalikoiman lisäksi oppiaineisiin kuluvat tanskan, norjan ja ruotsin kieli, kansainvälinen politiikka (Global Politics), ympäristö- ja yhteiskuntaoppi (Environmental Systems and Societies) sekä teatteritaide. Lisäksi ensimmäisen vuoden opiskelijat osallistuvat viikoittain RCN Life Skills -ohjelmaan, jossa perehdytään koulun arvoihin ja sen kolmeen peruspilariin eli pohjoismaisuuteen, humanitaarisuuteen ja ympäristöön liittyviin aiheisiin.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

Pohjoismaisuus, humanitaarisuus ja ympäristön kunnioittaminen näkyvät myös vapaa-ajan aktiviteeteissa. Painopiste on palvelutyössä sekä erilaisissa kulttuuri- ja ulkoiluaktiviteeteissa, joita voivat olla esimerkiksi erilaiset omatoimiset aktiviteetit, vapaa-ajalla tehtävä palvelutyö, projektiviikot, Friluftsveke -hiihtoloma, erikoistapahtumat, Global Concerns -päivät, kulttuuripäivät, kampuksella tehtävä palvelutyö (Campus Responsibilities). Keskeisellä sijalla on leirikoululla ja Hauglandin kuntoutuskeskuksessa avustaminen sekä erilaisissa opiskelijavetoisissa järjestöissä toimiminen. Koululla voi harrastaa myös askartelua ja käsitöitä sekä musiikkia.

Kaunis vuonoympäristö tarjoaa mainiot mahdollisuudet vesiurheiluun ja vuorilla vaeltamiseen. Ensimmäisen vuoden aikana opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ulkoilmaohjaajan kurssi, joka antaa opiskelijoille pätevyyden vetää erilaisia ulkoilma-aktiviteettejä toisen opiskeluvuoden aikana. Ridderrennet on vuosittainen, kansainvälinen hiihtokilpailu vammaisille, jonne opiskelijoita lähtee sekä kilpailemaan että vapaaehtoistyöhön.

Lyhytkurssit
 

UWC Red Cross Nordic järjestää ennen lukuvuoden alkua valmistavan kesäkurssin sellaisille opiskelijoille, joiden englannin taito on heikko. Kurssin tarkoituksena on vahvistaa opiskelijoiden englannin kielen taitoa, valmistaa heitä elämään UWC-koululla sekä luoda heille tukiverkko kouluvuosien ajaksi.

Kampusalue ja koulun tilat
 

Kampuksella on viisi asuntolaa, joista kussakin asuu 40 opiskelijaa. Huoneet on kalustettu perinteiseen norjalaiseen tyyliin, ja kussakin majoittuu viisi opiskelijaa. Joka huoneessa on myös oma kylpyhuone. Pyykkitupa sijaitsee asuntola-alueen (Student Village) keskellä. Vierailijoiden majoittamisesta huolehtii koulun tytäryhtiö UWC Connect. Vierailijat yöpyvät kampusalueen keskellä sijaitsevissa kahdessa rakennuksessa, joista käsin he voivat nauttia monimuotoisesta ympäristöstä. Opiskelijoilla on käytössään myös Hauglandin kuntoutuskeskuksen uima-allas, painoharjoitteluhuone ja kuntosali.

Sijainti
 

UWC Red Cross Nordic sijaitsee kauniissa vuonomaisemassa Norjan länsirannikolla, 40 minuutin ajomatkan päässä Førdessä sijaitsevalta Bringelandin lentokentältä. Bergenin lentokentälle on ja kolmen tunnin ajomatka.

Opiskelijavalinnat
 

Opiskelijat hakevat UWC Red Cross Nordiciin oman maansa UWC-valintakomitean kautta. Lisätietoja täältä. Lisäksi kouluun voivat hakea myös Vestlandin läänin paikalliset opiskelijat, ja muutama opiskelupaikka on tarjolla myös UWC Global Selection Programme -ohjelman kautta tuleville opiskelijoille. Käy tutustumassa koulun omiin nettisivuihin osoitteessa https://uwcrcn.no/.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Yhteystiedot


UWC Red Cross Nordic
6968 Flekke,
Norway

18 Colleges
Worldwide