Skip to content ↓
map

UWC Red Cross Nordic

Flekke, Norja

205 opiskelijaa
16-20-vuotiaita

Perustettu

1995

3 March 2017

UWC Red Cross Nordicin toiminta perustuu kolmeen peruspilariin: pohjoismaisuus, humanitaarisuus ja ympäristön huomioiminen. Kaikki Pohjoismaat osallistuvat koulun rahoitukseen. Koulu on säätiömuotoinen, ja perustajina ovat toimineet muun muassa Norjan Punainen Risti ja Sogn & Fjordanen lääni. Osana Creativity, Action and Service (CAS) -ohjelmaa opiskelijat suorittavat Red Cross Diploman. Kampuksen urheilutilat jaetaan Norjan Punaisen Ristin omistavan Hauglandin kuntoutuskeskuksen kanssa; keskus on koulun tärkeä yhteistyökumppani.

Kolme ainutlaatuista piirrettä

  • Julkinen rahoitus - Pohjoismaista saatava rahoitus mahdollistaa sen, että koulun valintaprosessi perustuu ainoastaan meriitteihin ja potentiaaliin, luoden opiskeluympäristön, jossa monimuotoisuus toteutuu joka tasolla.
  • Survivors of Conflict -ohjelma - Ohjelma antaa sodan runtelemista maista tuleville vammaisille tai vammautuneille nuorille mahdollisuusen UWC-koulutukseen. Ohjelman päämäärä on, että osallistujat pystyisivät palaamaan kotimaihinsa neuvokkaina ja aktiivisina kansalaisina. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Norjan Punaisen Ristin ja Hauglandin kuntoutuskeskuksen kanssa. 
  • The Foundation Year -ohjelma - Ohjelmaa tarjotaan opiskelijoille, joiden koulutustausta on rikkonainen ja joiden englannin kielen taitotaso ei ole riittävä suoraan IB-ohjelman aloitukseen. Ohjelman päämääräna on opiskelijoiden itseluottamuksen kasvattaminen, lisätä kampuksen monimuotoisuutta myös koulutustaustan osalta sekä valmistaa opiskelijoita vaativan IB-tutkinnon suorittamiseen.
Luokkahuoneessa
 

UWC Red Cross Nordicissa opiskellaan International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinto. curriculum. Perusainevalikoiman lisäksi koulu tarjoaa seuraavia oppiaineita: tanska, norja, ruotsi, kansainvälinen politiikka (Global Politics) ja teatteritaide. Lisäksi ensimmäisen vuoden opiskelijat osallistuvat viikoittain Red Cross Nordic Life Skills -ohjelmaan, jossa tutustutaan tarkemmin Punaisen Ristin arvoihin sekä pohjoismaisuuteen, humanitaarisuuteen ja ympäristön huomioimiseen, jotka ovat koulun kolme peruspilaria.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

Vapaa-ajan harrasteet perustuvat koulun peruspilareihin: pohjoismaisuus, humanitaarisuus ja ympäristön huomioiminen. Suurin painopiste on palvelutyö, jossa tehdään kulttuuri- ja ulkoiluaktiviteettejä paikallisyhteisössä. Creativity, Action, Service (CAS) -ohjelmaan kuuluvat: epäviralliset harrastukset, viralliset ja johdetut aktiviteetit, projektiviikot, Friluftsveke - hiihtoloma, erikoistapahtumat, Global Concerns -päivät, kulttuuripäivät, kampustyöt (Campus Responsibilities), palvelutyö (mm. leirikoulu, jonka puitteissa kaikki opiskelivat vetävät viikottaisen harrasteen leirikoululaisille, Hauglandin kuntoutuskeskus, opiskelijavetoiset hyväntekeväisyysjärjestöt). Koululla on keramiikka- ja neulontaharrastusryhmiä, lisäksi koulu tukee askarteluun ja käsitöihin liittyviä ohjelmia kuntoutuskeskuksessa. Kaunis vuonomaisema tarjoaa mainiot mahdollisuudet vesiurheiluun ja vaeltamiseen vuorille. Ensimmäisen vuoden aikana opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa outdoor leader -kurssi, jonka tavoitteena on tuoda opiskelijoiden hankkimat taidot ja tiedot käytäntöön toisen vuoden aikana. Ridderrennet on vuosittainen, kansäinvälinen hiihtokilpailu vammaisille, jonne opiskelijoita lähtee sekä osallistujiksi että vapaaehtoisiksi.

Lyhytkurssit
 

UWC RCN runs a preparatory Summer Course in advance of the academic year to give new students with limited English exposure lessons in the language, help orient them to their new environment, provide them with a supportive network and introduce them to life at UWC.

UWC RCN pitää kesäisin Summer Course -kurssin, joka on tarkoitettu niille opiskelijoille, joilla on heikko englannin taito. Kurssin tarkoitus on valmistaa heitä elämään UWC-koululla, totuttaa heidän englannin kielen käyttöön jokapäiväisessä elämässä ja antaa heille tukiverkko kouluvuosien ajaksi.

Kampusalue ja tilat
 

Koululla on neljä asuntolaa, joista jokaisessa majoittuu 40 opiskelijaa. Perinteiseen norjalaiseen tyyliin kalustetut huoneet majoittavat viisi opiskelijaa, lisäksi jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone. Pyykkitupa sijaitsee asuntola-alueen (Student Village) keskellä. Koulun tytäryhtiö UWC Connect majoittaa koululla vierailevat henkilöt kahdessa rakennuksessa, jotka rakennettiin kampusalueen keskelle, jotta vieraat voisivat nauttia monimuotoisesta ympäristöstä. Hauglandin kuntoutuskeskuksessa on uima-allas, painonnostohuone ja kuntosali, jotka ovat opiskelijoidne käytössä sovittuina aikoina.

Sijainti
 

Koulu sijaitsee Norjan länsirannikolla, kauniissa vuonomaisemassa, 40 minuutin ajomatkan päässä Førdessä sijaitsevalta Bringelandin lentokentältä ja kolmen tunnin päässä Bergenin lentokentältä.

Opiskelijavalinnat
 

Students apply through their UWC national committee. Additionally, there is a special selection process for the Survivors of Conflict Program and local places in Sogn & Fjordane. For more information, visit the website

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Yhteystiedot


UWC Red Cross Nordic
6968 Flekke,
Norway

18 Colleges
Worldwide