Skip to content ↓
map

UWC Costa Rica

Santa Ana Downtown, Costa Rica

192 opiskelijaa

16–9-vuotiaita

Perustettu

2006

3 March 2017

UWC Costa Rica oli aiemmin alueen SOS-lapsikylien oppilaille rakennettu SOS Hermann Gmeiner International College (HGIC). Vuonna 2006 HGIC:sta tuli UWC Costa Rica ja se jatkoi työtään latinalaisen Amerikan SOS-lapsikylien lasten sekä kansainvälisten opiskelijoiden tukemiseksi.

Kolme erityispiirrettä

  • Agents of Change -ohjelma – Kahden vuoden kokemuspohjainen oppimisseikkailu, jossa opiskelijat tiedostavat voimavaransa, joiden avulla toimia positiivisen muutoksen hyväksi. Opiskelijat muodostavat omat projektitiiminsä ja tekevät yhteistyötä paikallisten yhteisöjen ja järjestöjen kanssa. He saavat samalla portaittaista koulutusta projektien suunnittelemisessa, toimeenpanossa ja arvioinnissa sosiaalisen yrittäjyyden näkökulmasta.
  • Hyvinvointi-ohjelma – Monitieteellinen, monivuotinen, sukupolvien välinen, koko koulun kattava hanke, jonka tarkoituksena on edistää sosiaalisen ja emotionaalisen hyvinvoinnin kulttuuria kaikkien yhteisön jäsenten keskuudessa.
  • SOS-lapsikylien tukeminen – Joka vuosi UWC Costa Rica tarjoaa viisi täysimääräistä stipendiä SOS-lapsikylien oppilaille eri puolilta maailmaa. Tähän mennessä jo yli 50 SOS-lapsikylien opiskelijaa on valmistunut UWC Costa Ricasta.
Luokkahuoneessa
 

UWC Costa Rica on ainoa UWC, joka ylpeänä tarjoaa koko International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinnon sekä espanjaksi että englanniksi. Valmistuessaan kaikkien opiskelijoiden odotetaan pystyvän kommunikoimaan tehokkaasti sekä englanniksi että espanjaksi. Opiskelijat, jotka osaavat molempia kieliä valmiiksi hyvin, voivat opiskella yhtä tai useampaa ainetta espanjaksi tai englanniksi ja siten saavuttaa kaksikielisen tutkinnon.

Perusainevalikoiman lisäksi koulu tarjoaa seuraavia oppiaineita: antropologia, teatteritaide, elokuvataide, kuvataide, ympäristötiede (Systems and Societies) ja ranska.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

UWC Costa Rica tarjoaa opiskelijoille yli 50 erilaista aktiviteettia. Lisäksi kaikki opiskelijat osallistuvat Agents for Change -ohjelmaan, jossa he saavuttavat taidot toteuttaa menestyksekkäästi yhteistyössä tehtyjä kehitysohjelmia.

Lyhytkurssit
 

UWC Costa Rica isännöi Leading with Heart -leiriä, joka auttaa nuoria kehittämään tehokkaaseen ja sosiaalisesti vastuulliseen johtajuuteen liittyviä tietoja, taitoja ja asenteita.

Kampusalue ja tilat
 

Kampusta ympäröivät luonnonkauniit vuoret sekä runsas kasvi- ja eläinkunta, mikä tekee paikasta täydellisen turvalliselle, jännittävälle ja monimuotoiselle kampuselämälle. Leguaanit, vyötiäiset sekä tukaanit ja muut linnut ovat osa päivittäistä elämää kampuksella.

UWC Costa Ricassa on kahdeksan asuntolaa, jotka kaikki on nimetty kuuluisien costaricalaisten rantojen mukaan. Jokaisessa asuntolassa on kahdeksan huonetta, kaksi kylpyhuonetta, yhteisalue ja hyvin varusteltu keittiö. Jokaisessa asuntolassa asuu 24 opiskelijaa. Muita tiloja ovat amfiteatteri, kirjasto, monitoimitila, koripallo- ja jalkapallokentät.

Sijainti
 

UWC Costa Rican kampus sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Costa Rican pääkaupungista San Josésta ja kymmenen minuutin päässä nykyaikaisinta tekniikkaa edustavasta sairaalasta. Kampus sijaitsee ystävällisessä, turvallisessa ja huolehtivaisessa Santa Anan yhteisössä, joka on ottanut koulun suojelukseensa.

Opiskelijavalinnat
 

Opiskelijat hakevat maidensa UWC-komiteoiden kautta. Lisätietoa täältä.

Yhteystiedot


Santa Ana downtown,
from the north-east corner of the local church,
400 m north
San José, 10901
Costa Rica

18 Colleges
Worldwide