Skip to content ↓
map

UWC Robert Bosch College

Freiburg, Saksa

200 opiskelijaa
16–19-vuotiaita

Perustettu

2014

3 March 2017

UWC Robert Bosch on Saksan UWC-säätiön (Deutsch Stiftung UWC) ja Robert Bosch -säätiön (Robert Bosch Stiftung) yhteinen projekti. Koulu sijaitsee Freiburgissa, Saksan ”vihreässä kaupungissa”, ja on erikoistunut kestävään kehitykseen. Erikoistuminen näkyy oppiaineissa, oppilaiden elämässä ja rakennusten arkkitehtuurissa. Schwarzwaldin kansallispuiston läheisyys mahdollistaa monipuoliset ulkoilma-aktiviteetit. Pyrkimys monimuotoisuuteen on koulun päätavoite ja kyseisen tavoitteen saavuttamiseksi koulu tarjoaa 70 % oppilaskunnasta täydet stipendit. Tämä on mahdollista maan opetusministeriön, Robert Bosch -säätiön, B. Braun Melsungen AG:n sekä monien muiden säätiöiden ja yksityishenkilöiden rahoituksen avulla.

Kolme erityispiirrettä

  • Pyrkimys monimuotoisuuteen – Yli 90 kansallisuutta edustavat opiskelijat puhuvat yli 60 kieltä ja edustavat kaikkia suurimpia uskontoryhmia.
  • Kestävä kehitys – Yhteistyö kaupungin instituuttien kanssa sekä oppilaiden ja henkilökunnan kokemukset pohjustavat kestävän kehityksen koulutusta kampuksella.
  • Yliopistokaupunki Freiburg – Opiskelijat hyötyvät lähellä sijaitsevan Freiburgin yliopistokaupungin kulttuurielämästä ja hyvästä valikoimasta CAS (Creativity, Action, Service) -ohjelman palveluprojekteja.
Luokkahuoneessa
 

UWC Robert Bosch College tarjoaa International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinnon. Koulu on keskittynyt kestävään kehitykseen, joten luonnontieteet ja matematiikka ovat tärkeässä roolissa. Perusainevalikoiman lisäksi koulu tarjoaa seuraavia oppiaineita: arabia, maailman taiteet ja kulttuuri, politiikan teoria (Political Thought) sekä Aasian ja Oseanian historia. Luokkakoot ovat pieniä, keskimäärin 10-12 opiskelijaa.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

CAS-aktiviteetit käsittävät laajan valikoiman usein oppilaiden johtamia aktiviteetteja, kuten leivonta, bloggaaminen, improvisaatio a capella -ryhmässä, RBC-jousiorkesterin kanssa esiintyminen, väittely, kansainvälisen vegaanisen ruoan laittaminen, kilpa- ja Bollywood-tanssit, jalkapallo, boulderointi, jooga ja taekwondo.

Koulu tekee yhteistyötä 26 Freiburgissa sijaitsevan instituution ja järjestön kanssa. Joukkoon lukeutuu kouluja, päiväkoteja, pakolaisten vastaanottokeskuksia, kodittomien sosiaalipalveluja, vanhainkoteja ja ympäristökeskuksia. Kerran viikossa opiskelijat käyvät yhdessä näistä kohteista oppitunnin sijaan.

Kahdesti vuodessa projektiviikon aikana opiskelijat osallistuvat oppimistulokseen johtaviin projekteihin, jotka voivat liittyä sosiaalipalveluun, aktiviteettiin tai luovuuteen.

Neljästi vuodessa koulussa seisautetaan oppitunnit ja järjestetään teemapäivä koko yhteisölle. Nämä päivät sisältävät esitelmiä, työpajoja ja puheita, jotka liittyvät yhteen aihealueeseen, esimerkiksi uskontojenväliseen dialogiin, demokratiaan, oikeuteen tai kestävää kehitykseen.

Opinto-ohjelmaan sisältyvien Global Affairs -tilaisuuksien tarkoituksena on käsitellä ajankohtaisia kysymyksiä politiikasta uskontoon, talouteen, yhteiskunnallisiin opintoihin ja kulttuuritrendeihin. Tilaisuuksissa kuullaan usein huippupuhujia.

Kampus toimii yhteisönä: jokaista opiskelijaa rohkaistaan valitsemaan koulusta mielenkiinnon kohde, esimerkiksi kirjasto, puutarha tai viestintätoimisto, ja osallistumaan sen ylläpitoon. Tällainen yhteisön auttaminen nähdään yhtenä sosiaalisen osallistumisen muotona.

Kampusalue ja tilat
 

UWC Robert Bosch on perustettu vanhaan luostariin, jonka Robert Bosch -säätiö kunnosti ja osin rakensi uudelleen. Luokkahuoneet, kirjasto ja taide- ja liikuntatilat ja laboratoriot sijaitsevat historiallisessa, 1850-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa. Yläkerroksesta löytyvät henkilökunnan huone ja opetusluokat, toimistot ja hiljaisuuden huone, jossa järjestetään joogaa ja meditaatiota ja jossa oppilaat voivat rukoilla itsenäisesti.

Kartaus-rakennusta ympäröivät orkideat, ruohokentät ja historiallinen luostarin puutarha, jota opiskelijat ja henkilökunta viljelevät luonnonmukaisin menetelmin. 1340-luvulta peräisin olevan, sittemmin kunnostetun, puutarhan perustivat alun perin kartusiaanimunkit. Nykyään puutarha on tärkeä osa RBC:n kestävän kehityksen missiota ja sitä pidetään koulun ”vihreänä luokkahuoneena”.

Vanhan luostarin takana sijaitseva uudisrakennus pitää sisällään ruokalan (Mensa) ja auditorion. Ruokalaa ylläpitää Dreisamwerke-kansalaisjärjestö, joka toimii syrjimättömyysperiaatteen mukaisesti ja tarjoaa töitä kehitysvammaisille henkilöille. Jokaisen oppilaan odotetaan osallistuvan kiertävin vuoroin keittiötyöhön.

Opiskelijakylä sijaitsee Kartaus-rakennusta vastapäätä ja se on rakennettu tarkoituksellisesti tarjoamaan kontrastia historialliseen rakennukseen. Kahdeksan kuution mallista oppilastaloa ja neljä henkilökunnan taloa muodostavat kylän. Jokainen talo tarjoaa erilaisen näkymän ympäristöön heijastaen sisäistä monimuotoisuutta: 24 opiskelijaa jakaa talon, neljä jakaa huoneen. Kolmikerroksiset talot pitävät sisällään kaikille yhteisen olohuoneen ja keittiön sekä kaksi kerrosta, joissa sijaitsevat asuinhuoneet ja yksi kylpyhuone kerrosta kohden. Kaikki rakennukset ovat passiivitaloja ja ne on rakennettu Freiburgin korkeiden energiatehokkuusvaatimusten mukaisesti.

Sijainti
 

UWC Robert Bosch sijaitsee Freiburgissa, Saksassa, Schwarzwaldin reunalla, vain 30 minuutin päässä Ranskan ja Sveitsin rajasta.

Opiskelijavalinnat
 

Opiskelijat hakevat maidensa UWC-komiteoiden kautta. Vuodesta 2014 alkaen koulu on tarjonnut kaksi stipendiä vuodessa pakolaistaustaisille oppilaille.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Yhteystiedot


UWC Robert Bosch College
Kartäuserstraße 119
79104 Freiburg

18 Colleges
Worldwide