Skip to content ↓
map

UWC Robert Bosch College

Freiburg, Saksa

200 opiskelijaa
16–19-vuotiaita

Perustettu

2014

3 March 2017

UWC Robert Bosch College on Saksan UWC-säätiön (Deutsch Stiftung UWC) ja Robert Bosch -säätiön (Robert Bosch Stiftung) yhteishanke. Koulu sijaitsee Saksan ”vihreässä kaupungissa”, Freiburgissa ja on erikoistunut kestävään kehitykseen. Erikoistuminen näkyy oppiaineissa, opiskelijoiden elämässä ja rakennusten arkkitehtuurissa. Läheinen Schwarzwaldin kansallispuisto tarjoaa mahdollisuudet monipuolisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Yksi koulun keskeisistä tavoitteista on diversiteetti, ja tavoitteen saavuttamiseksi koulu myöntää 70 prosentille opiskelijoistaan täyden stipendin. Tämä on mahdollista maan opetusministeriöltä, Robert Bosch -säätiöltä, B. Braun Melsungen AG:ltä sekä monilta muilta säätiöiltä ja yksityishenkilöiltä saadun rahoituksen ansiosta.

Kolme erityispiirrettä

  • Pyrkimys diversiteettiin – Yli 90:ää kansallisuutta edustavat opiskelijat puhuvat yli 60 kieltä ja edustavat kaikkia suurimpia uskontoryhmiä.
  • Kestävä kehitys – Yhteistyö kaupungin eri toimijoiden kanssa sekä opiskelijoiden ja henkilökunnan kokemukset pohjustavat kestävän kehityksen opetusta kampuksella.
  • Yliopistokaupunki Freiburg – Opiskelijat pääsevät nauttimaan yliopistokaupungin kulttuurielämästä ja laajasta valikoimasta Creativity, Action, Service eli CAS-ohjelman projekteja ja muita palveluprojekteja.
Luokkahuoneessa
 

UWC Robert Bosch Collegessa opiskellaan International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinto. Koulu on erikoistunut kestävään kehitykseen, joten luonnontieteet ja matematiikka ovat tärkeässä roolissa. Perusainevalikoiman lisäksi koulun oppiainevalikoimaan kuuluvat arabian kieli, maailman taiteet ja kulttuuri, politiikan teoria (Political Thought) sekä Aasian ja Oseanian historia. Luokkakoot ovat pieniä, keskimäärin 10–12 opiskelijaa.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

CAS-aktiviteetteihin kuuluu laaja valikoima aktiviteetteja, jotka ovat usein opiskelijavetoisia: leivonta, bloggaaminen, a capella -improvisaatiot, RBC-jousiorkesterin kanssa esiintyminen, väittely, eri maiden vegaaniruokien valmistaminen, kilpa- ja Bollywood-tanssit, jalkapallo, boulderointi, jooga ja taekwondo.

Koulu tekee yhteistyötä 26:n Freiburgissa sijaitsevan eri toimijan ja järjestön kanssa. Joukkoon lukeutuu kouluja, päiväkoteja, pakolaisten vastaanottokeskuksia, kodittomien sosiaalipalveluja, vanhainkoteja ja ympäristökeskuksia. Kerran viikossa opiskelijat käyvät oppitunnin sijaan jossain näistä kohteista.

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävien projektiviikkojen aikana opiskelijat osallistuvat erilaisiin opetuksellisiin hankkeisiin, jotka voivat olla yhteisöpalvelua, luovaa tai muuta toimintaa.

Koululla järjestetään neljä kertaa vuodessa koko yhteisölle avoimet teemapäivät, jolloin ei ole oppitunteja. Teemapäivinä pidetään johonkin teemaan, esimerkiksi uskontojen väliseen dialogiin, demokratiaan, oikeudenmukaisuuteen tai kestävää kehitykseen liittyviä esitelmiä, työpajoja ja puheita.

Opinto-ohjelmaan sisältyy kansainvälisiin asioihin liittyviä tilaisuuksia, joissa käsitellään politiikkaan, uskontoon, talouteen, yhteiskuntatieteisiin ja kulttuuritrendeihin liittyviä ajankohtaisia aiheita. Tilaisuuksissa kuullaan usein huippupuhujia.

Kampus toimii yhteisönä, jossa jokaista opiskelijaa kannustetaan osallistumaan koulun tiloista ja sen ympäristöstä huolehtimiseen. Opiskelija voi oman mielenkiintonsa mukaan osallistua vaikkapa kirjastosta tai kasvimaasta huolehtimiseen tai koulun viestintään. Oman yhteisön auttaminen ja yhteisöstä huolehtiminen on yksi tapa ottaa sosiaalista vastuuta.

Kampusalue ja koulun tilat
 

UWC Robert Bosch College on perustettu vanhaan luostariin, jonka Robert Bosch -säätiö kunnosti ja osin rakensi uudelleen. Luokkahuoneet, kirjasto, taide- ja liikuntatilat sekä laboratorioluokat sijaitsevat historiallisessa, 1850-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa. Rakennuksen ylimmässä kerroksessa on toimisto-, opettajien ja henkilökunnan tiloja sekä hiljainen huone, jossa opiskelijat voivat joogata, meditoida sekä rukoilla omassa rauhassa.

Kartaus-rakennusta ympäröi orkideapuutarha, ruohokentät ja entisen luostarin kasvimaa, jota opiskelijat ja henkilökunta viljelevät luonnonmukaisin menetelmin. Kasvimaan perustivat jo 1340-luvulla kartusiaanimunkit, ja se on ollut viljelykäytössä siitä asti. Nykyään kasvimaa on olennainen osa koulun kestävän kehityksen ohjelmaa, ja sitä kutsutaankin koulun vihreäksi luokkahuoneeksi.

Vanhan luostarin takana on uudisrakennus, jossa on ruokala (Mensa) ja auditorio. Ruokalaa pitää Dreisamwerke-kansalaisjärjestö, joka toimii syrjimättömyysperiaatteella ja työllistää kehitysvammaisia. Jokaisen opiskelijan odotetaan vuorollaan osallistuvan keittiötyöhön.

Opiskelija-asuntolat sijaitsevat vastapäätä Kartaus-rakennusta, ja ne on tarkoituksellisesti rakennettu tuomaan kontrastia historialliseen rakennukseen. Kahdeksan opiskelijoiden ja neljä henkilökunnan asuntolaa ovat kaikki kuution muotoisia ja muodostavat pienen kylän. Jokaisesta talosta on erilainen näkymä ympäristöön, mikä heijastaa koulun sisäistä diversiteettiä. Yhdessä asuntolassa asuu 24 opiskelijaa, ja kukin opiskelija jakaa huoneensa kolmen huonetoverin kanssa. Opiskelija-asuntolat ovat kolmikerroksisia, ja jokaisessa on yhteiskäytössä oleva olohuone ja keittiö. Opiskelijoiden huoneet ovat kahdessa kerroksessa, molemmissa kerroksissa on yksi kylpyhuone. Kaikki asuntolat ovat Freiburgin korkeiden energiatehokkuusvaatimusten mukaisesti rakennettuja passiivitaloja.

Sijainti
 

UWC Robert Bosch College sijaitsee Freiburgissa, Schwarzwaldin kansallispuiston reunalla Saksassa vain 30 minuutin ajomatkan päässä Ranskan ja Sveitsin rajasta.

Opiskelijavalinnat
 

Opiskelijat voivat hakea UWC Robert Bosch Collegeen oman maansa UWC-valintakomitean kautta. Koulu on vuodesta 2014 myöntänyt vuosittain kaksi stipendiä pakolaistaustaisille opiskelijoille. Käy tutustumassa myös koulun omiin nettisivuihin osoitteessa https://www.uwcrobertboschcollege.de/en/.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Yhteystiedot


UWC Robert Bosch College
Kartäuserstraße 119
79104 Freiburg

18 Colleges
Worldwide