Skip to content ↓
map

UWC ISAK Japan

Karuizawa, Japani

175 opiskelijaa,

15-19-vuotiaita

Perustettu

2014

3 March 2017

UWC ISAK Japan on uusin UWC-koulu, joka otti vastaan ensimmäisen UWC-vuosikurssin syksyllä 2017. UWC ISAK Japanin perustaja, Lin Kobayashi, löysi intohimonsa kansainvälistä koulutusta kohtaan opiskellessaan Pearson Collegessa Kanadassa. Tämä innoitti häntä perustamaan ISAK:n, joka avasi ovensa 2014 tarkoituksenaan kouluttaa eri maista tulevia nuoria johtajia, jotka toimisivat positiivisen muutoksen hyväksi.

Kolme erityispiirrettä

  • Johtamisohjelma – Innovatiivinen johtajuusohjelma yhdistää mielenhallinnan ja innovatiivisen suunnittelun. Tämän avulla opiskelijat löytävät heille tärkeimmät asiat, joiden avulla toimia positiivisen muutoksen käynnistäjinä. Johtajuuden harjoittelu käytännössä on integroitu kaikkiin elämän aspekteihin, mukaan lukien akateemiset ja luokkahuoneen ulkopuoliset opinto-ohjelmat ja asuntolakokemus.
  • Oppilaiden suunnittelemat kerhot, aktiviteetit ja palvelu – Kaikki harrasteryhmät ja aktiviteetit ovat opiskelijoiden suunnittelemia ja johtamia. Valittavana on yli 50 opiskelijoiden järjestämää kerhoa, urheilujoukkuetta, akateemista ryhmää ja järjestöä – tai opiskelijat voivat aloittaa jotain uutta!
  • Japanin kieli ja kulttuuri – Japanin kielen opiskelumahdollisuuden lisäksi koulu tarjoaa säännöllisiä retkiä ja opintomatkoja, jotka antavat opiskelijoille mahdollisuuden oppia lisää Japanin kulttuurista, historiasta ja perinteistä. Opiskelijat voivat oppia japanilaista kukkienasettelua ja osallistua teeseremoniaan, vierailla linnoissa, kuumissa lähteissä, temppeleissä ja pyhäköissä, osallistua hauskanpitoon paikallisilla festivaaleilla ja esityksissä, vierailla museoissa, suunnitella kotivierailun ja muuta!
Luokkahuoneessa 

UWC ISAK Japan tarjoaa IB-tutkinnon mukaisen opetussuunnitelman 11. ja 12. vuosikurssille. Koulun pre-IB vuosikurssi 10 auttaa oppilaita valmistautumaan vaativaan IB-tutkintoon, mutta monet opiskelijat aloittavat oppilaitoksessa vasta 11. vuosikurssilla. Standardikurssien lisäksi koulu tarjoaa seuraavia oppiaineita: japani, kiina, historia, taloustiede, tieteet, elokuvataide ja taide.

Luokkahuoneen ulkopuolella 

UWC ISAK Japanin opiskelijoille on tarjolla suuri valikoima aktiviteetteja urheilusta ja kieliryhmistä malli-YK-toimintaan ja väittelyyn. Tällä hetkellä oppilaiden suunnittelemia ja ylläpitämiä aktiviteetteja on yli 50 ja näiden lisäksi valikoimaa täydentävät vuosittaisen projektiviikon palveluprojektit. Vuoden ympäri koulu isännöi yrittäjien, tutkijoiden ja innovaattorien työpajoja ja luentoja.

IB-opiskelijat suunnittelevat, toteuttavat ja hallinnoivat omia kaksivuotisia CAS (Creativity, Action, Service) -projektejaan 11. ja 12. vuosikurssin läpi. Taideaktiviteetit käsittävät teatterikerhon, tanssikerho, Glee-kerhon, elokuvakerhon, oppilaslehden ja paljon muita. Koululla on myös laaja joukko urheilujoukkueita (mm. koripallo, lentopallo, rugby, baseball, sulkapallo, jalkapallo ja juoksu), ulkoilma-aktiviteetteja (vaellus, retkeily) ja mahdollisuuksia kampuksen ulkopuolella (laskettelu, lumilautailu, uinti).

Lyhytkurssit  

UWC ISAK Japan Summer School on jännittävä kaksiviikkoinen ohjelma 12-14-vuotiaille koululaisille eri puolilta maailmaa. Maailmanluokan ohjaajat haastavat, osallistavat ja inspiroivat osallistujia opinto-ohjelmalla, johon kuuluu kansainvälisiä aiheita, mielenhallintaa, johtajuutta, innovatiivista suunnittelua, ulkoilma-aktiviteetteja ja japanilaisia kulttuurikokemuksia. Vuodesta 2010 lähtien kesäkouluun on osallistunut koululaisia yli 80 eri maasta.

Kampus ja tilat  

Palkitut arkkitehdit ovat suunnitelleet UWC ISAK Japanin modernit, valoisat rakennukset ja toteutuksessa on painotettu perinteisiä japanilaisia arkkitehtuurisia periaatteita. Kampus on harmoniassa sen vehreän ympäristön kanssa ja luo innoittavan opiskelu- ja asumisympäristön. Kamiyama Academic Center valmistui 2016 ja on huipputason valoisa rakennus, joka sisältää luokkahuoneet, kirjaston, teknologiakeskuksen, opiskelualueet, laboratoriot, kahvilan ja ulkoterassin. Asuntolat ovat riveihin yhdistettyjä yksiköitä, joita kutsutaan taloiksi, ja joista jokaisella on oma ulko-ovi. Jokaisessa talossa asuu 12-18 opiskelijaa. 2-4 hengen huoneiden lisäksi jokaisessa talossa on keittonurkkaus ja suuri yhteinen olohuone. Liikuntakeskuksesta löytyvät koripallokenttä, ruohokenttä ja reitit kävelyä ja juoksua varten tarjoavat virkistysmahdollisuudet vuoden ympäri.

Maantieteellinen sijainti 

UWC ISAK Japan sijaitsee Naganon maakunnassa, Karuizawan kaupungissa (asukasmäärä n. 20 000), noin 70 minuutin luotijunamatkan päässä Tokiosta. Karuizawa on ympäri vuoden suosittu virkistyskohde, jossa on neljä vuodenaikaa, mukaan lukien lumiset talvet!

Opiskelijavalinnat 

Opiskelijat hakevat 11. vuosikurssille maansa kansallisen UWC-komitean kautta. Vuosikurssille 10 on mahdollista hakea suoraan kouluun. Lisätietoa koulun nettisivuilta.

Yhteystiedot


UWC ISAK Japan
5827-136 Nagakura,
Karuizawa-machi
Kitasaku-gun,
Nagano 389-0111

18 Colleges
Worldwide