Skip to content ↓
map

UWC Adriatic

Duino, Italia

182 opiskelijaa
16–19-vuotiaita

Perustettu

1982

3 March 2017

Jo ensimmäisen maailmansodan aikana Triesten pohjoispuolinen alue sai todistaa verisiä taisteluita ja toinen maailmansota vain syvensi poliittista ja etnistä jakautumista tässä germaanisten, slaavilaisten ja latinalaisten kulttuurien kohtauspisteessä. UWC Adriatic perustettiin tälle kulttuurisesti monimuotoiselle alueelle vahvasti poliittisella agendalla. Tästä syystä Friuli Venezia Giulian paikallishallinto ja Italian ulkoasiainministeriö tukivat projektia alusta alkaen ja ovat edelleen merkittäviä sidosryhmiä koululle.

Kolme erityispiirrettä

  • Aito italialainen kokemus – UWC-koulutuksensa ohella opiskelijat tutustuvat Italian rikkaaseen ja monipuoliseen kulttuuriperintöön. Koulu käyttää monipuolisesti hyödykseen sijaintiaan kulttuurillisessa, poliittisessa ja maantieteellisessä risteyksessä Euroopan sydämessä.
  • Musiikki – Musiikki on keskeisessä osassa UWC Adriaticissa erityisesti läheisen musiikkiakatemian (ICMA) ansiosta. ICMA pyrkii tutustumaan monipuolisesti eri musiikkityyleihin ja genreihin ympäri maailmaa.
  • Kylä, ei kampus - UWC Adriatic ei sijaitse kampuksella vaan siihen kuuluvat asuntolat, opetustilat, laboratoriot ja muut rakennukset levittäytyvät ympäri paikallista kylää.  Opiskelijatkin saavat näin ollen kokea olevansa osa paikallista yhteisöä jokapäiväisessä elämässään ja tehdä vapaaehtoistyötä paikallisten parissa.
Luokkahuoneessa
 

UWC Adriatic tarjoaa International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinnon. Perusainevalikoiman lisäksi koulu tarjoaa seuraavia oppiaineita: arabian, sloveenin, serbian, kroatian ja bosnian kielet sekä maailman taiteet ja kulttuurit, ympäristötiede (Environmental Systems) ja kuvataide. Kaikkien opiskelijoiden edellytetään lisäksi opiskelevan italiaa, mutta sen sisällyttäminen IB-tutkintoon ei ole pakollista.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

UWC Adriaticissa painotetaan Creativity, Action, Services (CAS) -ohjelmasta erityisesti palvelutoimintaa. Sijaintinsa ansiosta koululla on pitkät yhteistyösuhteet useisiin paikallisjärjestöihin, jotka koordinoivat vapaaehtoistyötä ja tarjoavat näin mahdollisuuksia palvelutoimintaan useilla eri aloilla.

Koulun tarjoamiin palvelutoimintamahdollisuuksiin kuuluvat: työskentely italian- ja sloveeninkielisten lasten kanssa taiteen avulla, englannin opettaminen ja muut aktiviteetit paikallisissa alakouluissa, monikulttuuriset esitelmät ja aktiviteetit koululaisten kanssa rasismin ja ennakkoluulojen ehkäisemiseksi, vammaisten avustaminen, työ pakolaisten kanssa, vierailut vanhusten kodeissa ja hoivalaitoksissa, ensiapukurssi ja ambulanssipalvelus paikallisen Punaisen Ristin työntekijöiden kanssa; musiikkiesitykset sairaloissa ja hoivalaitoksissa, vierailut MS-tautia sairastavien potilaiden luona, urheilu- ja teatteriaktiviteetit vammaisten kanssa, tiedeseminaarit lasten ja aikuisten kanssa, englannin keskusteluharjoitukset paikallisten kanssa sekä vierailu paikallisen hoivakodin asukkaiden luona.

Koulun tarjoamiin luoviin harrastuksiin kuuluvat: Adriatic Times (blogi), keramiikka/savenvalanta, shakki, luova kirjoittaminen ja kirjallisuus, Current Affairs Study Group -ryhmä, väittelykerho, mosaiikki- ja tilkkutyöt, piirtäminen, kulttuureihin tutustuminen elokuvien avulla, Malli-YK (Model United Nations, MUN), musiikkiaktiviteetteja (kuoro, madrigaalikuoro, pianotunnit, yksinlaulu, musiikin teoria, säveltäminen, soittotunnit, yhtyeet, Musical Show -ryhmä), valokuvaus, robotiikka, filosofialehti, TEDxUWC Adriatic, teatteri, vuosikirja sekä WEB 2.0.

UWC Adriaticin sijainti merenrantakylässä Alppien lähettyvillä mahdollistaa laajan tarjonnan urheilu- ja ulkoiluaktiviteetteja. Tällä hetkellä näitä ovat aerobic, sulkapallo, kuntopiiriharjoittelu, kiipeily, nykytanssi, maastojuoksu, vaellus, kajakkimelonta, itsepuolustuskerho, suunnistus, purjehdus, jalkapallo, uinti, tennis, ultimate ja jooga.

Kampusalue ja tilat
 

UWC Adriaticin asuntolat ja muut rakennukset levittäytyvät ympäri Duinon kylää. Opiskelijoita varten on seitsemän asuntolaa. Muut koulun tilat ovat: ruokala (Mensa), opetusrakennus, taidekeskus, tiedelaboratoriot, kirjasto, terveysasema, auditorio ja International Community Music Academy (ICMA) -musiikkiakatemia.

Sijainti
 

Duinon viehättävä merenrantakylä sijaitsee puolen tunnin matkan päässä Triestestä ja tarjoaa rauhallisen ja turvallisen opiskelu- ja asuinympäristön. Venetsia on melko lähellä ja Slovenian rajalle on koululta vain muutama kilometri.

Opiskelijavalinnat
 

Opiskelijat hakevat UWC Adriaticiin maidensa UWC-komiteoiden kautta. Lisätietoja täältä.

Yhteystiedot


Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico O.N.L.U.S.
Via Trieste,
29 – 34011 Duino Aurisina (TS) Italy

18 Colleges
Worldwide