Skip to content ↓
map

UWC Adriatic

Duino, Italia

182 opiskelijaa
16–19-vuotiaita

Perustettu

1982

3 March 2017

Vuonna 1982 perustettu UWC Adriatic on ensimmäinen ei-englanninkieliseen maahan perustettu UWC-koulu. Koulu sijaitsee avoimella kampuksella viehättävässä Duinon rannikkokylässä, vain muutaman kilometrin päässä Slovenian rajalta alueella, jossa germaaninen, latinalainen ja slaavilainen kulttuuri sulautuvat toisiinsa. Koulun tavoitteena on monimuotoisuus, ja opiskelijat tulevat yli 80 eri maasta ja erilaisista sosioekonomisista taustoista. Yli 90 prosenttia koulun opiskelijoista opiskelee täydellä tai osittaisella stipendillä.

Kolme erityispiirrettä

  • Aito italialainen kokemus – UWC-koulutuksensa ohella opiskelijat tutustuvat Italian rikkaaseen ja monipuoliseen kulttuuriperintöön. Koulu hyödyntää monipuolisesti sijaintiaan Eruoopan kulttuurisessa, poliittisessa ja maantieteellisessä risteyskohdassa.
  • Musiikki – Musiikki on keskeisessä osassa UWC Adriaticissa erityisesti oman musiikkiakatemian (International Community Music Academy, ICMA) ansiosta. ICMA:ssa opiskelijat tutustuvat monipuolisesti maailman eri musiikkigenreihin ja -tyyleihin. ICMA:ssa käy myös vierailevia ammattimuusikoita esiintymässä ja opettamassa syventäviä kursseja.
  • Kylä, ei kampus – UWC Adriatic ei ole suljettu kampus vaan asuntolat, opetustilat, laboratorioluokat ja muut rakennukset levittäytyvät ympäri paikallista kylää.  Opiskelijat viettävä arkeaan osana paikallista yhteisöä ja tekevät vapaaehtoistyötä paikallisten parissa.
Luokkahuoneessa
 

UWC Adriaticissa suoritetaan International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinto. Perusainevalikoiman lisäksi koulussa voi opiskella seuraavia oppiaineita: arabian, bosnian, sloveenin, serbian ja kroatian kieli, maailman taiteet ja kulttuurit, ympäristötiede (Environmental Systems), psykologia, kuvataide ja musiikki. Kaikkien opiskelijoiden edellytetään lisäksi opiskelevan italiaa, mutta sen sisällyttäminen IB-tutkintoon ei ole pakollista.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

UWC Adriaticissa painotetaan Creativity, Action, Services (CAS) -ohjelmasta erityisesti palvelutyötä. Avoimen kampuksensa ansiosta koululla on pitkät yhteistyösuhteet useisiin paikallisiin vapaaehtoistyötä tekeviin järjestöihin, jotka tarjoavat monenlaisia palvelutyömahdollisuuksia:

Englannin opettaminen, musiikki-, taide- ja muu toiminta englannin- ja sloveeninkielisille lapsille paikallisissa alakouluissa ja lasten ja nuorten toimintakeskuksissa; mielenterveyspotilaiden ja vammaisten avustaminen; seuran tarjoaminen ikäihmisille tai sellaisille henkilöille, jotka eivät voi poistua kotoaan; vierailut vanhainkodeissa; työ pakolaisten parissa; ensiapukurssi ja ambulanssityöskentely paikallisen Punaisen Ristin työntekijöiden kanssa; musiikkiesitykset sairaaloissa ja muissa hoitolaitoksissa; vierailut MS-tautia sairastavien henkilöiden luona; urheilu- ja teatteriaktiviteetit vammaisille; tiedeseminaarit lapsille ja aikuisille, englannin keskusteluharjoitukset paikallisille; vierailut saattohoitokodeissa.

Koulun tarjoamiin luoviin harrastuksiin (CAS) kuuluvat: keramiikka ja savenvalanta, neulominen ja virkkaus, luova kirjoittaminen ja kirjallisuus, runous, graafinen suunnittelu ja piirtäminen, Adriatic Times (blogi), Malli-YK (Model United Nations, MUN), TEDx UWC Adriatic, musiikkiaktiviteetteja (kuoro, pianotunnit, yksinlaulu, musiikin teoria, säveltäminen, soittotunnit, bänditoiminta, Musical Show -ryhmä), valokuvaus, videoiden tekeminen, shakki, puutarhanhoito, teatteri ja vuosikirjan tekeminen.

Koska UWC Adriatic sijaitsee merenrantakylässä lähellä Alppeja, koululla on laaja tarjonta erilaisia ulkoilu- ja urheiluaktiviteetteja: maastojuoksu ja -pyöräily, kestävyysjuoksu, suunnistus, laskettelu ja murtomaahiihto, kiipeily, vaellus, kajakkimelonta, purjehdus, uinti, jalkapallo, pöytätennis, sulkapallo, aerobic, hiphop, jooga ja shakki.

Kampusalue ja koulun tilat
 

UWC Adriaticin asuntolat ja muut rakennukset levittäytyvät ympäri Duinon kylää. Opiskelijoita varten on seitsemän asuntolaa. Muut koulun tilat ovat ruokala (Mensa), opetusrakennus, taidekeskus, tiedeluokat, kirjasto, terveysasema, auditorio ja ICMA-musiikkiakatemia.

Sijainti
 

Duinon kaunis merenrantakylä sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Triestestä, ja on opiskelu- ja asuinympäristönä rauhallinen ja turvallinen. Venetsia on melko lähellä, ja Slovenian rajalle on koululta vain muutama kilometri.

Opiskelijavalinnat
 

Opiskelijat hakevat UWC Adriaticiin oman maansa UWC-valintakomitean kautta. Lisätietoja täältä. Käy tutustumassa myös koulun omiin nettisivuihin osoitteessa https://www.uwcad.it.

Yhteystiedot


Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico O.N.L.U.S.
Località Duino,
29 – 34011 Duino Aurisina (TS) Italy

18 Colleges
Worldwide