Skip to content ↓
map

Li Po Chun UWC

Hongkong, Kiina

256 opiskelijaa, 16-18 vuotiaita

Perustettu

1992

3 March 2017

Li Po Chun UWC, Aasian toinen UWC-koulu, avautui ensimmäiselle opiskelijasukupolvelle syyskuussa 1992. Koulun avasi virallisesti Walesin prinssi 6.11.1992.

Accordion Title 

Accordion content

Kolme ainutlaatuista piirrettä

  • Quan Cai -ohjelma – Quan Cai (”kokonaisvaltainen kehittyminen”) -ohjelman kautta opiskelijoille annetaan vastuu luoda ja ylläpitää projekteja sekä osallistua palvelutyöhön paikallisessa yhteisössä.
     
  • Kiinalainen kulttuuri – Koulu sijaitsee eloisassa kaupungissa Aasian risteyskohdassa, mikä avaa opiskelijoille mahdollisuudet syventää ymmärrystään Kiinasta ja Aasiasta projektiviikon ja Kiina-viikon aikana.
     
  • Sijainti – Kampus sijaitsee hiljaisessa ja vihreässä osassa Hong Kongia ja sitä ympäröivät puut, vuoret ja ranta. Samalla koulu on vain lyhyen matkan päässä kaupungin nopeatempoisista pilvenpiirtäjäalueista.
Luokkahuoneessa 

Li Po Chun UWC tarjoaa IB-tutkinnon (International Baccalaureate Diploma Programme, IBDP) mukaisen opetussuunnitelman.

Standardikurssien lisäksi koulu tarjoaa seuraavia oppiaineita:

  • mandariinikiina / espanja / ranska
  • maantiede / liiketalous / politiikka / ympäristötiede
  • teatteri / taide.
Luokkahuoneen ulkopuolella 

”Quan Cai” (”kokonaisvaltainen kehittyminen”) -ohjelma olennainen osa oppimiskokemusta. Tarjolla on yli 70 eri aktiviteettia, sisältäen kymmenen urheilujoukkuetta, 22 yhteisöä tukevaa aktiviteettia ja 30 muuta aktiviteettia, jotka ovat yhteydessä laajemman yhteisön järjestöihin tai ryhmiin. Quan Caissa painotetaan yhteisöpalvelua, mikä kasvattaa opiskelijoiden tietoisuutta mahdollisuuksistaan toimia rauhan ja kestävän kehityksen hyväksyi. Aktiviteetit ovat pääosin opiskelijoiden johtamia ja sisältävät yhteisöpalvelua (esim. korallien tarkkailu, kotityöläisten parissa työskentely, eläinten pelastus), taidetta (esim. terveellinen ruoanlaitto, lohikäärmetanssi, väittely, sirkus), fyysisiä aktiviteetteja (esim. melominen, vaellus, retkeily ja kalliokiipeily), kampuspalvelu (esim. ensiapu, audio-visuaalinen ryhmä, kampukset ekologit, Synergy-lehti), Kiina-viikko ja projektiviikko, kulttuuri-illat, koulutukselliset rauhanohjelmat, tutustumisviikko.

Kampus ja tilat  

UWC LPC on täysin asuntolayhteisömäinen eli kaikki opiskelijat asuvat kampuksella. Kampuksella on 4 eri asuntolaa ja opiskelijat asuvat 4 hengen huoneissa. Aina kun mahdollista, huoneissa on 2 toisen vuoden ja 2 ensimmäisen vuoden opiskelijaa, kaksi hongkongista ja kaksi kahdesta muusta maasta.

Kaikki kokoaikaiset opettajat asuvat kampuksella ja toimivat tutoreina. Tutorit ja tutorointiryhmät ovat tarjoavat tärkeää opastusta, kotoisan ilmapiirin, tukea ja kannustusta.

Kampuksella on myös urheiluhalli, kuntosali, kokoussali, uima-allas, tenniskenttä, koripallokenttä, ruokala, kirjasto, luokkahuoneet ja tiedelaboratoriot.

Maantieteellinen sijainti 

Koulun sijainti on erittäin kätevä: se sijaitsee kauniissa Ma On Shanin kaupunginosassa Starfish Bayn ja Tolon sataman lähellä, vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Wu Kai Sha metroasemalta.

Opiskelijavalinnat 

Kaikki Hong Kongin hakijat hakevat UWC-stipendihaun kautta kaikkiin 17 UWC-kouluun (mukaan lukien UWC LPC), kuten minkä tahansa muun UWC-koulun tapauksessa. Muualta tulevat opiskelijat hakevat kansallisen UWC-komiteansa kautta. Lukukausimaksut kokonaan itse maksavat hakevat suoraan kouluun.

Yhteystiedot


10 Lok Wo Sha Lane,
Sai Sha Road, Ma On Shan,
Sha Tin,
New Territories, Hong Kong

18 Colleges
Worldwide