Skip to content ↓
map

UWC USA

Montezuma, New Mexico, Yhdysvallat

235 opiskelijaa  
17–19-vuotiaita

Perustettu

1982

3 March 2017

UWC USA:n perusti Armand Hammer UWC:n silloisen puheenjohtajan, prinssi Charlesin pyynnöstä, ja koulu tunnettiin aluksi nimellä Armand Hammer United World College of the American West. Koulu sijaitsee Montezumassa New Mexicon osavaltiossa Yhdysvaltojen lounaisosassa. Koulun sijainnin valintaan vaikuttivat alueen kauneus ja osavaltion pohjoisosan valtavien erämaiden läheisyys sekä historiallisella alueella sijaitsevan paikan vaikuttava arkkitehtoninen ilme.

Please enter some content for your news story here.

Kolme erityispiirrettä

 • Vapaaehtoistyö – Opiskelijat tekevät vuosittain yli 17 000 tuntia palvelutyötä soppakeittiöissä, paikallisessa psykiatrisessa sairaalassa ja paikallisissa kouluissa. San Miguelin piirikunta, jossa Montezuma sijaitsee, on yksi Yhdysvaltojen köyhimpiä piirikuntia.
 • Luonto – Koulun opinto-ohjelmaan sisältyy runsaasti vaeltamista ja telttailua eräolosuhteissa.
Luokkahuoneessa
 

UWC USA:ssa opiskellaan International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinto. Perusainevalikoiman lisäksi koululla voi opiskella mandariinikiinaa, saksaa, sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa, liikunta- ja terveystiedettä, musiikkia, teatteria ja tanssia.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

UWC USA:ssa Creativity, Action, and Service (CAS) -opinnot on jaettu kolmeen osioon: eräaktiviteetit, vapaaehtoistyö ja Bartos-instituutti.

Kaikki opiskelijat osallistuvat vähintään kahteen yön yli kestävään eräretkeen. Vaeltamisen lisäksi opiskelijat voivat valita talviretkeilyä, lumikenkäilyä tai murtomaahiihtoa. Kaikki opiskelijat oppivat päivävaellusten perusteet sekä antamaan ensiapua ja elvyttämään luonnossa. Opiskelijat voivat myös suorittaa eräensiapukurssin ja saada siitä todistuksen.

Vapaaehtoistyötä tehdään lähialueella asunnottomien talossa, psykiatrisessa sairaalassa, alakouluissa sekä koulun myös kampuksella. Opiskelijat ovat vapaaehtoistyönä muun muassa kunnostaneet vanhan kirkkorakennuksen ja muuttaneet sen aktiivisessa käytössä olevaksi monitoimitaloksi sekä ovat rakentaneet taloja kodittomille perheille.

Bartos-instituutin hankkeiden tavoitteena on antaa nuorille sekä teoreettiset että käytännön valmiudet ratkaista henkilökohtaisia, ihmisten välisiä ja yhteisötason ristiriitoja.

Kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat osallistuvat jokaisen osion opintoihin ensimmäisen lukukauden aikana. Toisena lukukautena opiskelijat keskittyvät yhteen osioon,  joka parhaiten sopii heidän yksilöllisiin oppimistavoitteisiinsa.

Lyhytkurssit
 

Global Leadership Forum (GLF) -kurssilla koulu haastaa opiskelijat astumaan mukavuusalueensa ulkopuolelle. Kurssilla nuoria koulutetaan ja tuetaan yhteisön palvelemisessa pyrkien näin samaan nuoret aktivoimaan potentiaalinsa ja voimavaransa. GLF-kokemuksen kautta opiskelijat ymmärtävät, että he pystyvät tekemään paljon yhteisönsä epäkohtien korjaamiseksi.

Kampusalue ja koulun tilat  

Noin 80 hehtaarin laajuisen kampuksen maamerkkinä toimii kuuluisa Montezuman linna. Vuonna 1881 hienostohotelliksi rakennetussa ja vuonna 2001 täysin remontoidussa linnassa on asuntolahuoneita, luokkahuoneita, toimistotiloja ja ruokasali. Kampuksella on myös

 • Kuusi asuntolaa, jotka on nimetty maailman korkeimpien vuorenhuippujen mukaan. Jokaisessa asuntolassa asuu 25–40 opiskelijaa.
 • Vuonna 1878 alun perin hotelliksi rakennettu Old Stone Hotel, jossa nykyään on luokkahuoneita, kirjasto ja koulun hallinto.
 • Edith Lansing Field House -liikuntakeskus, jossa on koripallokenttiä, squash-kenttiä, tanssistudio, voimanostohuone ja cardio-laitteita.
 • Kluge Arts Center, jossa on auditorio, ateljeetiloja ja musiikkistudio.
 • Upea, pyöreä The Dwan Light Sanctuary -rakennus, jonka kaksitoista suurta prismaa heijastavat sateenkaaria rakennuksen sisälle.
Sijainti
 

UWC USA sijaitsee Sangre de Criston vuorijonon juurella Pecosin erämaan laidalla. Alueella on keskimäärin 300 aurinkoista päivää vuodessa, ja vaikka talvella sataa lunta, on ilmasto yleisesti leuto.

  Opiskelijavalinnat 

  Opiskelijat voivat hakea kouluun oman maansa UWC-valintakomitean tai UWC Global Selection Programme -ohjelman kautta. Käy tutustumassa myös koulun omiin nettisivuihin osoitteessa https://www.uwc-usa.org/.

  You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

  If you would like to view this content please

  Yhteystiedot


  UWC-USA
  POST OFFICE BOX 248,
  MONTEZUMA NM 87731-0248

  18 Colleges
  Worldwide