Skip to content ↓
map

UWC Mahindra College

Pune, Intia

240 opiskelijaa,

16–18-vuotiaita

Perustettu

1997

3 March 2017

UWC Mahindran tarina alkoi vuonna 1997, kun maailmankuulun Mahindra & Mahindra Groupin omistajasukuun kuuluva Harish Mahindra anteliaasti lahjoitti maata ja rakennuksia koulun perustamista varten. UWC Mahindra, tai epävirallisemmin MUWCI (äännetään “myoo-ki”), on monipuolinen koulu, jossa panostetaan innovatiiviseen opetukseen ja tiiviseen yhteistyöhön paikallisen yhteisön kanssa. IB-opintohin sisältyvä Extended Essay sekä Film Studies -opinto-ohjelma kehitettiin ja pilotoitiin Mahindrassa. Koulu ylläpitää myös Akshara-säätiötä, joka edistää koulun myönteistä vaikutusta paikalliseen yhteisöön ja tarjoaa oppilaille lukuisia mahdollisuuksia projekti- ja palvelutyöpohjaiseen oppimiseen.

Campus and Facilities  

The campus is located on a 175-acre conservation park overlooking the Mulshi and Kolvan valleys, 150 km from Mumbai. 

Architect Christopher Benninger has won international awards for the campus design, based on local architecture and which uses regional materials.

Classrooms are based around a quadrangle and each has its own courtyard. The hall, library, arts centre, science laboratories, catering and administrative centres are in this central area.

Since 2000, staff, students and faculty have planted over 100,000 trees on campus, making it a shady and green space to live and learn. 

Kolme erityispiirrettä

  • Monipuolinen opinto-ohjelma (MUWCI Core and Project-based Certificate) – UWC Mahindra tunnetaan innovatiivisesta opetussuunnittelustaan, ja monet koulun luomat opintokokonaisuudet on otettu osaksi kansainvälistä IB-opinto-ohjelmaa. Viime vuosina koulu on kehittänyt oman opetussuunnitelman nimeltä MUWCI Core, jossa on neljä keskeistä osa-aluetta: sosioemotionaaliset taidot, ulkoilma-aktiviteetit ja ekologia, paikalliseen kontekstiin mukautetut opinnot sekä poliitikka. Koulun Project Based Certificate -opintokokonaisuus tarjoaa huikeat mahdollisuudet oppia tosielämän projektien kautta.
  • Opiskelijavetoiset aktiviteetit Opiskelijat osallistuvat aktiivisesti kampuselämää koskevaan päätöksentekoon, esimerkiksi kampuksen ja ympäröivien kylien resurssien käyttöä koskevien aloitteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Opiskelijoiden laajamittaisen osallistumisen myötä projekteista on tullut pitkäaikaisia perinteitä. Esimerkkejä tästä ovat muun muassa Community Fund ja vuosittainen teatterikausi (Theatre Season), jonka aikana opiskelijat toteuttavat useita näytelmäesityksiä.
  • Intia-ulottuvuus – Mahindrassa on opiskelijoita yli 60 maasta. Monimuotoisen kampusyhteisön lisäksi opiskelijat pääsevät nauttimaan ympäröivän laakson ja koko Intian kielellisestä ja kulttuurisesta monimuotoisuudesta. Koululla järjestetään säännöllisesti Intia-ulottuvuuden ymmärtämiseen keskittyviä kursseja, kuten This is India ja Global Affairs. Myös eri puolille Intiaa suuntautuvien projekti- ja matkustusviikkojen aikana opiskelijat pääsevät syventymään intialaiseen kulttuuriin.
Luokkahuoneessa 

UWC Mahindra Collegen opetussuunnitelma noudattaa IB-tutkinnon (International Baccalaureate Diploma Programme, IBDP) opetussuunnitelmaa. IB-kurssien lisäksi koululla voi opiskella seuraavia oppiaineita: kuvataide, teatteri, elokuva, psykologia, filosofia sekä kansainvälinen politiikka. Mahindran pakollisiin opintoihin sisältyy politiikkaan ja sosioemotionaalisiin taitoihin liittyviä opintoja, paikalliseen kontekstiin mukautettuja opintoja sekä ulkoilma-aktiviteetteja.

UWC Mahindrassa voi suorittaa myös Project Based Certificate (PBC) ja Cambridge Pre-University Diploman -opinnot. PBC on uusi erikoistumisohjelma, jossa opiskelijat ensimmäisenä vuonna opiskelevat IB-opinto-ohjelman mukaisesti ja toisena vuonna suunnittelevat vaikuttamistyöhön liittyvän projektin ja toteuttavat sen tosielämässä.

Luokkahuoneen ulkopuolella 

UWC Mahindra Collegessa Creativity, Action, Service eli CAS-ohjelmaa kutsutaan Triveni-ohjelmaksi, ja siihen sisältyy laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja.

Mahindrassa luovuus on olennainen osa oppimista. Luovuttaa voi toteuttaa koululla muun muassa erilaisten musiikki-, tanssi- ja teatteriesitysten sekä kirjoittamisen kautta.

Koululla tehdään palvelutyötä osallistumalla kampuksella ja muualla toteutettaviin Triveni-projekteihin sekä työskentelemällä Akshara-säätiön ja paikallisten yhteisöjen hankkeissa. Palvelutyötä tehdään esimerkiksi paikallisissa kouluissa, yrittäjyysohjelmien parissa, luonnonmukaisen viljelyn kollektiiveissa ja eri kansalaisjärjestöissä.

Maantieteellisen sijaintinsa ansiosta kampuksella on koripallon, rugbyn ja jalkapallon kaltaisten tavanomaisten urheilulajien lisäksi ihanteelliset olosuhteet erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten vaeltamiseen, pyöräilyyn tai palokuntapalveluun. Suuri osa opiskelijoista osallistuu myös fyysisesti haastaviin vaelluksiin projekti- ja matkustusviikkojen sekä asuntoloiden välisten urheilukilpailujen (MUWCILympics) aikana

Lyhytkurssit 

UWC Mahindra Collegessa järjestetään koulun kesäloman aikana useita lyhytkursseja, joihin osallistuu 14–18-vuotiaita nuoria ympäri maailmaa oppimaan muun muassa kestävästä kehityksestä, globalisaatiosta ja sukupuolen kokemuksen moninaisuudesta. Kurssien tavoitteena on tarjota osallistujille kattavat perustiedot tärkeistä aiheista hyödyntäen Mahindran maantieteellistä ja kulttuuriympäristöä sekä vuorovaikutusta alan asiantuntijoiden kanssa. Suosituin lyhytkurssi on Encounter India (EI), jolla aihepiiriin tutustutaan ensin viikon verran UWC Mahindrassa ja sen jälkeen matkaillen ryhmänä kahden viikon ajan eri puolilla Intiaa. Muita koululla järjestettäviä lyhytkursseja ovat Youth, Environment and Sustainability -kurssi (YES) sekä Theater, Gender, Identity and Film -kurssi (TGIF).

Kampus ja koulun tilat 

Opiskelijat elävät yhdessä viidellä asuntola-alueella, joita kutsutaan wadoiksi (wada tarkoittaa pihaa paikallisella kielellä). Kampuksella on myös monia epävirallisia kokoontumispaikkoja ja ulkoilureittejä, jotka tarjoilevat upeita auringonlaskuja ja näköaloja yli laakson.

Kampuksella sijaitsevat myös luokkahuoneet, tiede- ja medialuokat, kirjasto, taidekeskus, tilat teatteri- ja musiikkiesityksiä varten, suuri urheilukenttä rugbyn, jalkapallon, koripallon ja kriketin pelaamista varten. Koulun sosiaalitiloissa on kuntosali, uima-allas, pelejä, oleskelutiloja sekä kahvila. Opiskelijat aterioivat kolmesti päivässä suuressa ruokasalissa nimeltä Caf.

Maantieteellinen sijainti  

UWC Mahindra College sijaitsee 1,7 hehtaarin laajuisella biodiversiteetti- ja luonnonsuojelualueella Intian niemimaan länsirannikkoa myötäilevässä Länsi-Ghatien vuoristossa. Ympäröivässä laaksossa sijaitsevat kylät tarjoavat runsaita mahdollisuuksia oppimiseen ja vuorovaikutukseen paikallisen yhteisön kanssa. Viikonloppuisin opiskelijat voivat tehdä päivän mittaisia virkistys- ja ostoreissuja 30 kilometrin päässä sijaitsevaan Punen kaupunkiin.

Opiskelijavalinnat

Opiskelijat voivat hakea kouluun oman maansa UWC-valintakomitean tai UWC Global Selection Programme -ohjelman kautta. Käy tutustumassa myös koulun omiin nettisivuihin osoitteessa https://uwcmahindracollege.org/.

Yhteystiedot


UWC Mahindra College
Village Khubavali,
PO Paud
Taluka Mulshi, Pune,
MH 412 108, India

18 Colleges
Worldwide