Skip to content ↓

Hakulomake

Stipendihaku 2024 on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! Seuraava stipendihaku on tammikuussa 2025.

Hakemus täytetään sähköisesti hakujärjestelmässä. Hakemuksia ei voi lähettää postitse tai sähköpostilla. Hakemuksen kaikki osat tulee laatia suomeksi tai ruotsiksi.

Hakuajan jälkeen lähetettyjä sähköisiä hakemuksia ja/tai liitteitä ei käsitellä. Puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.

 • Kaikki sähköisen hakulomakkeen osat ovat pakollisia niille, jotka hakevat stipendiä UWC-kouluun. Lyhytkurssille hakevien ei tarvitse täyttää koulutoiveita koskevaa kohtaa eikä liittää hakemukseen todistusjäljennöksiä.
 • Siirry hakujärjestelmään tästä (linkki tulee aktiiviseksi kun hakujärjestelmä aukeaa).
 • Luethan ohjeet hakujärjestelmän käyttöön täältä.

Sähköisen hakulomakkeen osat ovat:

 1. Henkilötiedot
 2. Perustelu hakemukselle
 3. Omaelämäkerta
 4. Perustelu koulutoiveille (jos haet vain lyhytkurssille, kohtaa ei tarvitse täyttää)
 5. Harrastuslista
 6. Jäljennös peruskoulun päättötodistuksesta (jos haet vain lyhytkurssille, todistusjäljennöstä ei tarvita)
 7. Arvosanakooste lukion suoritetuista kursseista  (jos haet vain lyhytkurssille, arvosanakoostetta ei tarvita)
 8. Huoltajien suostumus
 9. Opettajan suositus

Ennen hakemista

Toivomme hakijoiden ensin tutustuvan huolella hakumateriaaliin sekä tämän sivuston Usein kysytyt kysymykset -osioon (etenkin kohtaan Hakulomakkeen täyttäminen). Lisäksi hakijoille on perustettu Facebook-ryhmä, jossa voi kysyä ja keskustella hakuun liittyvistä asioista. Ryhmässä on useampi UWC-alumni vastailemassa kysymyksiin niin hakemisesta kuin UWC-kokemuksestakin.  Tarvittaessa lisätietoja saa Suomen UWC-yhdistykseltä.

Stipendit kuulutetaan haettavaksi vuosittain joulu-tammikuun vaihteessa kahdessa levikiltään suurimmassa kotimaankielisessä päivälehdessä, Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa. 

Valintaprosessi

Hakuajan päätyttyä Suomen UWC-yhdistys ja UWC-toimikunta valitsevat valintapäiville kutsuttavat hakijat hakemusten perusteella. Valituille hakijoille lähetetään kirjalliset kutsut noin kahta viikkoa ennen haastattelupäivää. Haastateltavia on noin kaksi kertaa enemmän kuin stipendejä kunakin vuonna on jaettavana. Helsingissä maaliskuussa 2025 järjestettäviin valintapäiviin sisältyy henkilökohtainen haastattelu suomeksi tai ruotsiksi, ryhmäkeskusteluosio ja ryhmätyöskentelypäivä. Hakijan tulee varata valintapäiviä varten kaksi päivää.

UWC-toimikunta valitsee stipendiaatit välittömästi haastattelujen jälkeen ja sijoittaa heidät eri kouluihin. Haastatteluihin osallistuneet saavat henkilökohtaisesti tiedon valinnoista. 

UWC-toimikuntaan kuuluu rahoittajien edustajia, yhteiskunnan eri osa-alueiden, erityisesti koulutuksen ja opetustoimen, tieteen ja kulttuurin edustajia, sekä UWC-alumneja Suomen UWC-yhdistyksen edustajia.