Skip to content ↓
map

UWC Atlantic College

Vale of Glamorgan,
Wales, Iso-Britannia

350 opiskelijaa
15–19-vuotiaita

Perustettu

1962

3 March 2017

UWC Atlantic College on ensimmäinen UWC-koulu. Se perustettiin vuonna 1962 tarkoituksena edistää kansainvälistä yhteisymmärrystä koulutuksen avulla. Nuoret oppivat kokemuksia jakamalla ja saavat valmiudet positiivisen muutoksen aikaansaamiseen.

Kolme erityispiirrettä

  • Historiallinen perintö – UWC Atlantic College sijaitsee 1100-luvulta peräisin olevassa St Donatin linnassa Etelä-Walesin rannikolla Isossa-Britanniassa. RIB-pelastusvene otettiin ensimmäisenä käyttöön juuri Atlantic Collegessa.
  • Ulkoilmaelmää – Tutkinto-ohjelman rinnalla painotetaan fyysisiä haasteita, palvelutyötä, johtajuustaitoja ja tiimityöskentelyä.
  • Vastuun antaminen – Kurt Hahn perusti UWC-koulutuksen yli 50 vuotta sitten, ja hänen ajattelumallinsa perinnettä jatkaen opiskelijoille annetaan vastuuta ja mahdollisuudet tehdä itsenäisesti omia päätöksiä aikuisten toimiessa turvallisena taustatukena.
Luokkahuoneessa
 

Koululla opiskellaan kaksivuotinen Diploma Programme (DP), joka on 16–19-vuotiaille tarkoitettu opintokokonaisuus. Se koostuu kahdesta osasta: International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinnosta sekä kokemukselliseen oppimiseen perustuvista opinnoista, joissa keskitytään rauhan ja kestävän tulevaisuuden edistämiseen sekä opiskelijoiden aloitteellisuuden kehittämiseen. Koulun opetusohjelma jatkaa Kurt Hahnin uraauurtavan filosofian, United World College -liikkeen ja Alec Petersonin koulutustyön perinnettä. IBDP- ja muita koulun opetusohjelmaan kuuluvia opintoja toteutetaan rinnakkain.

Koulun missio toteutuu opinto-ohjelman kautta. Opinto-ohjelman painopiste on nuorten aloitteellisuuden ja johtamistaitojen kehittämisessä sekä elinikäisessä sitoutumisessa yhteisön palvelemiseen, yhteistyöhön ja sosiaalisen eriarvoisuuden vähentämiseen. Opiskelijoille annetaan vastuuta ja mahdollisuus tehdä itsenäisesti omia päätöksiä, ja he voivat omalla toiminnallaan ja henkilökohtaisella esimerkillään osoittaa olevansa sitoutuneita muuttamaan maailmaa.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

UWC Atlantc Collegen kokemuspohjaiset opintokokonaisuudet (ympäristö, kansainvälisyys, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, ulkoilma-aktiviteetit) tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden löytää ja määritellä omat polkunsa sekä kohdata riskejä ja päästä yli epäonnistumisen pelosta. Tämä auttaa heitä löytämään omat vahvuutensa ja heikkoutensa sekä roolinsa yhteisten tavoitteiden edistämisessä. Kussakin opintokokonaisuudessa on kaksi tasoa: perustason opinnot (yhteisön palveleminen) sekä neljästä eri kategoriasta (erilaiset aktiviteetit, opiskelija-aloitteet, tehtäväjaksot ja projektijaksot) muodostuvat lisäopinnot.

Kampusalue ja koulun tilat
 

UWC Atlantic Collegen kampusalue on ainutlaatuinen. Koulun kokoontumistilat ja luokkahuoneet sijaitsevat 1100-luvulta peräisin olevassa St Donat’sin linnassa.

Opiskelijat asuvat erillisissä asuntoloissa, joita on kahdeksan. Yhdessä asuntolassa asuu noin 48 opiskelijaa. Yhdessä huoneessa majoittuu yleensä neljä saman vuosikurssin opiskelijaa, jotka kaikki edustavat eri kansallisuuksia. Tytöille ja pojille on omat käytävänsä. Talovanhemmat asuvat opiskelija-asuntoloiden vieressä ja huolehtivat opiskelijoista ja viettävät paljon aikaa heidän kanssaan.

Kampusalueella on myös ruokasali, kirjasto, metsikkö sekä sisä- ja ulkouima-allas.

Sijainti
 

UWC Atlantic College sijaitsee Walesin etelärannikolla Isossa-Britanniassa. Bridgend ja Cardiff, Walesin pääkaupunki, sijaitsevat melko lähellä, minkä ansiosta kouluun pääsee matkustamaan helposti junalla, bussilla ja lentäen.

Opiskelijavalinnat
 

Opiskelijat voivat hakea kouluun oman maansa UWC-valintakomitean tai UWC Global Selection Programme -ohjelman kautta. Käy tutustumassa myös koulun omiin nettisivuihin osoitteessa https://www.atlanticcollege.org/.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Yhteystiedot


UWC Atlantic College
St Donat's Castle
St Donat's
Llantwit Major
Vale of Glamorgan
CF61 1WF
United Kingdom

18 Colleges
Worldwide