Skip to content ↓
map

UWC Atlantic College

Vale of Glamorgan,
Wales, Iso-Britannia

350 opiskelijaa
15-19-vuotiaita

Perustettu

1962

3 March 2017

UWC Atlantic College on ensimmäinen UWC-koulu. Se perustettiin vuonna 1962 tarkoituksena edistää kansainvälistä ymmärrystä koulutuksen avulla. Koulu tarjoaa nuorille mahdollisuuden oppia jakamalla kokemuksia ja valmiudet luoda positiivista muutosta.

Kolme erityispiirrettä

  • Historiallinen perintö – UWC Atlantic College sijaitsee 1100-luvulta peräisin olevassa linnassa Etelä-Walesin rannikolla Isossa-Britanniassa.
  • Atlantic Diploma – Koulu tarjoaa haastavan, kansainvälisesti suuntautuneen, laajan ja tasapainoisen opintokokemuksen, joka painottaa palvelua ja johtajuutta. Opinto-ohjelma ulottuu laajemmalle kuin virallinen opetus ja valmistaa opiskelijoita luokkahuoneen ulkopuoliseen elämään.
  • Voimaannuttaminen – Kouluun tulevilla opiskelijoilla on visio ja valmistuttuaan heillä on kyvyt vaikuttaa maailmaan positiivisesti. Valmistuneet jatkavat huippuyliopistoihin Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa.
Luokkahuoneessa
 

Koulun opetussuunnitelma koostuu kahdesta osasta: Atlantic pre-Diploma, joka perustuu Cambridgen IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) -ohjelmaan ja Atlantic Diploma. 

Atlantic pre-Diploma on vuoden mittainen, 15-16-vuotiaille tarkoitettu kurssi, joka esittelee opiskelijoille UWC-opintokokemuksen. Opiskelijat saavat opiskelutaitoja, jotka valmistavat heitä IB- ja A Levels-opintoja ja korkeakoulutusta varten. He kehittävät ymmärtämystään IGCSE-tason oppiaineista ja saavuttavat edistyneen englannin kielen taidon akateemisia opintoja varten. Ohjelma voi johtaa opiskelijan suorittamaan kaksivuotisen IB-tutkinnon, mutta sen voi suorittaa myös erikseen.

Atlantic Diploma on 16-19-vuotiaille tarkoitettu tutkinto, joka koostuu kahdesta osasta: International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) -tutkinto ja kokemuspohjaiseen oppimiseen keskittyvä rinnakkaisohjelma, joka keskittyy rauhan ja kestävän tulevaisuuden avainaspekteihin. Opiskelijat seuraavat laajaa yhdentoista opintokokonaisuuden opinto-ohjelmaa. Seitsemän oppiainetta muodostavat IBDP:n mukaisen kokonaisuuden ja perusainevalikoiman lisäksi koulu tarjoaa seuraavia aineita: kiina, saksa, norja, espanja, antropologia, maailman uskonnot, musiikki ja ympäristötiede (Systems and Societes). Muut neljä kokemuspohjaista opintokokonaisuutta syventävät opiskelijoiden ymmärrystä koulun visiosta ja arvoista käytännön aktiviteettien kautta.

Luokkahuoneen ulkopuolella
 

Kokemuspohjaiset opintokokonaisuudet – ympäristö, kansainvälisyys, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, ulkoilma – antavat opiskelijoille mahdollisuuden löytää ja määritellä omat polkunsa, kohdata riskejä ja päästä yli epäonnistumisen mahdollisuudesta. Tämä auttaa heitä löytämään omat vahvuutensa ja erehtyvyytensä sekä roolinsa yhteisessä tehtävässä. Jokaisessa opintokokonaisuudessa on kaksi aluetta: ensimmäinen taso, joka sisältää yhteisöpalvelun ja toinen taso, joka sisältää neljä määrittelevää piirrettä (aktiviteetit, opiskelija-aloitteet, tehtäväjaksot ja projektijaksot).

Kampusalue ja tilat
 

UWC Atlantic Collegen kokoontumistilojen ja luokkahuoneiden sijainti 1100-luvulta peräisin olevassa St Donat’sin linnassa on ainutlaatuinen.

Opiskelijat asuvat kahdeksassa noin 48 opiskelijan asuntolassa, joissa on omat käytävänsä pojille ja tytöille. Yleensä neljää eri kansallisuutta edustavaa opiskelijaa samalta vuosikurssilta jakavat huoneen. Viereisessä talossa asuvat talovanhemmat huolehtivat opiskelijoista ja viettävät paljon aikaa opiskelijoiden parissa tukien heitä.

Kampuksen tiloihin kuuluu ruokailusali, kirjasto, metsikkö, sisä- ja ulkouima-altaat ja luokkahuoneet historiallisissa rakennuksissa.

Sijainti
 

UWC Atlantic College sijaitsee Walesin etelärannikolla Iso-Britanniassa. Bridgend ja Cardiff, Walesin pääkaupunki, sijaitsevat melko lähellä, minkä ansiosta kouluun pääsee matkustamaan helposti junalla, bussilla ja lentoyhteyksin.

Opiskelijavalinnat
 

Opiskelijat hakevat kouluun maidensa UWC-komiteoiden kautta. Koulu ottaa vastaan myös suoria hakemuksia, jos opiskelijat eivät täytä UWC-komiteoiden vaatimuksia tai hakevat opinto-oikeutta Atlantic pre-Diplomaan. Lisätietoja  täältä.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Yhteystiedot


UWC Atlantic College
St Donat's Castle
St Donat's
Llantwit Major
Vale of Glamorgan
CF61 1WF
United Kingdom

18 Colleges
Worldwide