Skip to content ↓
map

UWC Dilijan

Dilijan, Armenia

194 opiskelijaa
16-19-vuotiaita

Perustettu

2014

3 March 2017

Ajatus UWC Dilijanin perustamisesta syntyi vuonna 2006 yhteiskunnallisten yrittäjien Ruben Vardanyanin ja Veronika Zonabendin toiemsta. Heidän aloitteeseensa liittyi sittemmin lähes 30 lahjoittajaa eri puolilta maailmaa. Lokakuussa 2014 UWC Dilijan avasi virallisesti ovensa 94 opiskelijalle ja siten siitä tuli 14. UWC-koulu.

UWC Dilijan sijaitsee kahden modernin kaupungin, Jerevanin ja Tbilisin, yhdistävän tien varrella. Euroopan ja Aasia välissä sijaitseva alue on kulttuurisesti rikas ja monimuotoinen ja omaa historian Persian, Bysantin, Ottomaanien ja Venäjän valtakuntien yhtymäkohdassa.

      Kolme erityispiirrettä

  • Koulutuksen keskus – Yksi koulun tärkeimmistä tavoitteista on osallistua alueen kehitykseen toimimalla koulutuksen keskuksena, joka edistää koulutusta koko Armeniassa.
  • Konfliktinratkaisu – Geopoliittisen sijaintinsa vuoksi UWC Dilijanissa opiskeleminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden saada kokemusta konfliktien ratkaisemisesta ja rauhaa edistävistä hankkeista.
  • Kansainvälinen lähestymistapa – Uskomme ”glokaaliin”, joka tarkoittaa, että tavoitteemme on olla globaalisti relevantti, mutta kiinni lokaalissa tosielämässä. Luomme ympäristön, jossa ymmärretään kulttuureja ja arvostetaan monimuotoisuutta.
Luokkahuoneessa
 

UWC Dilijan tarjoaa IB-tutkinnon mukaisen opetussuunnitelman. Standardikurssien lisäksi koulu tarjoaa seuraavia oppiaineita: venäjä, saksa, espanja, kansainvälinen politiikka, filosofia ja teatteri.

Luokkahuoneen ulkopuolella 

Oppineiden lisäksi UWC Dilijanin opinto-ohjelma koostuu neljästä osa-alueesta: CAS (Creativity, Action, Service) -ohjelma, projektiviikot, fokusviikot ja kulttuuriviikonloput.

Opiskelijat tekevät yhteistyötä useiden kansalaisjärjestöjen kanssa, esimerkiksi paikallisessa päiväkodissa, tarkoituksenaan suunnitella projekteja, jotka ovat hyödyllisiä sekä Dilijanin yhteisölle että heille itselleen. Yhteistyö kansalaisjärjestöjen kanssa auttaa opiskelijoita ylittämään esimerkiksi kielimuureista syntyviä esteitä.

Koululla on runsaasti taiteeseen liittyviä aktiviteetteja, jotka tähtäävät vaikuttamiseen ja luovuuden ja muun kuin tavanomaisen ajattelun edistämiseen. Esimerkkejä tästä ovat maailman tanssityyleihin tutustuminen ja yhteisötaideohjelma.

Ulkoilmakoulutusohjelma sisältää vaellusretkiä, hiihtoa ja tutkimusmatkoja luoliin. Näissä aktiviteeteissa on usein mukana osallistujia Dilijanista ja naapurikylistä, mikä edistää vaihtoa ja pääsyä luontoon ja ympäristöön liittyviin ohjelmiin.

Kampus ja tilat  

UWC Dilijanin asuntolat tarjoavat hienot tilat asumiseen ja opiskeluun. Oppilaat voivat käyttää kuntosalia, sisäuima-allasta ja urheilukenttiä (jalkapallo, lentopallo, tennis, squash, koripallo). Kampuksen tiloihin kuuluu myös kirjasto ja IT-keskus, ruokala, terveysasema, black box -esiintymistila ja keramiikkapaja. Kampuksen rakentamisessa käytettiin uusiutuvaa teknologiaa, esimerkiksi luonnonlähteitä sekä sadeveden käyttöä kasteluun ja jäteveden kierrätykseen.

Maantieteellinen sijainti  

UWC Dilijan sijaitsee 1500-luvulla perustetun Dilijanin kaupungin laaksossa, suuren kansallispuiston liepeillä Armenian keskiosassa, 100 kilometrin päässä pääkaupunki Jerevanista.

Opiskelijavalinnat 

Opiskelijat voivat hakea kouluun maansa kansallisen UWC-komitean kautta.
Lisätietoa koulun nettisivulta.

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

 

Yhteystiedot


UWC Dilijan
ARMENIA 7 Getapnya Street,
3903,
Dilijan

18 Colleges
Worldwide