Skip to content ↓

Lyhytkurssit

UWC-lyhytkurssit ovat UWC-alumnien ja/tai UWC-koulujen järjestämiä muutaman viikon mittaisia kursseja. Niillä toteutetaan UWC:n arvoja ja tavoitteita tiiviissä paketissa, ilman UWC-kouluihin kuuluvaa akateemista opiskelua. Kursseilla on yleensä jokin teema, jonka kautta pohditaan maailman ja yhteisöjen ilmiöitä, ja toteutetaan erilaisia henkilökohtaisia ja yhteiskunnallisia projekteja. Toisiin nuoriin tutustuminen sekä kurssiopinnot ja vapaa-ajan ohjelma tarjoavat vuosittain ikimuistoisia kokemuksia sadoille nuorille ympäri maailmaa. Suomesta lähetetään vuosittain muutamia stipendiaatteja UWC-lyhytkursseille. Vuonna 2024 jaamme kolme lyhytkurssistipendiä. Kurssit julkaistaan keväällä 2024.

Suomessa järjestettiin UWC-lyhytkurssi vuonna 2016. Kurssin teemana oli "identiteetit itsen ja yhteiskunnan rakentajina". Lyhytkurssi järjestettiin Kontiolahdella ja sille osallistui 50 nuorta Pohjoismaista, Itä-Euroopasta, Balkanilta ja Kaukasuksen alueelta.

Lyhytkurssille hakeminen

Lyhytkurssistipendien hakuaika on vuosittain tammikuussa ja hakemus tehdään samalla sähköisellä hakulomakkeella kuin kouluille.

Vuoden 2024 stipendihaussa voit hakea myös pelkästään lyhytkurssille. Jos haet vain lyhytkurssille, sinun ei tarvitse liittää hakemukseesi todistusjäljennöksiä.

Lyhytkursseille hakevia koskevat samat vaatimukset kuiin kouluihin hakevia, katso hakuvaatimukset ja -ohjeet sivulta hakijalle.

Lisätietoja UWC-lyhytkursseista englanniksi löytyy sivulta https://www.uwc.org/shortcourses.

 

 

"UWC-kokemus on minulle hyvin tärkeä. Olemme yhteyksissä muiden lyhytkurssilaisten kanssa lähes päivittäin, keskustelemme maailman tapahtumista, jaamme tietoa keskenämme ja keskustelemme jokapäiväisestäkin elämästä. Meistä on muodostunut tiivis yhteisö, eräänlainen perhe. Lyhytkurssilla tutustuin muutamaan lyhytkurssilaiseen syvemmin ja meistä on tullut hyviä ystäviä. On hienoa saada ystäviä ympäri maailmaa. Lyhytkurssilla keskusteltiin erilaisista ongelmista, miettiin työpajoissa niihin ratkaisuja sekä jaettiin omia kokemuksia."

- Meron, UWC-lyhytkurssi “Overcoming Walls”, Saksa, 2015