Skip to content ↓

Lyhytkurssit

UWC-lyhytkurssit ovat UWC-alumnien ja/tai UWC-koulujen järjestämiä muutaman viikon mittaisia kursseja. Niillä toteutetaan UWC:n arvoja ja tavoitteita tiiviissä paketissa, ilman UWC-kouluihin kuuluvaa akateemista opiskelua. Kursseilla on yleensä jokin teema, jonka kautta pohditaan maailman ja yhteisöjen ilmiöitä, ja toteutetaan erilaisia henkilökohtaisia ja yhteiskunnallisia projekteja. Toisiin nuoriin tutustuminen sekä järjestetty ja vapaa-ajan ohjelma muodostavat vuosittain ikimuistoisia kokemuksia sadoille nuorille ympäri maailman. Suomesta lähetetään vuosittain muutamia stipendiaatteja UWC-lyhytkursseille. Vuonna 2024 lähetämme lyhytkursseille kolme stipendiaattia. Kurssit julkaistaan keväällä 2024.

Suomessa järjestettiin UWC-lyhytkurssi ensimmäisen kerran vuonna 2016. Kurssin teemana oli “Identiteetit itsen ja yhteiskunnan rakentajina.” Lyhytkurssi järjestettiin Kontiolahdella ja sille osallistui 50 nuorta Pohjoismaista, Itä-Euroopasta, Balkanilta ja Kaukasuksen alueelta. Tulevaisuudessa Suomessa tullaan järjestämään lyhytkursseja mahdollisuuksien mukaan muutaman vuoden välein.

Lyhytkurssille hakeminen

Lyhytkurssien hakuaika on vuosittain tammikuussa ja hakemus tehdään samalla sähköisellä hakulomakkeella kuin kouluille.

Vuoden 2024 stipendihaussa voit hakea myös pelkästään lyhytkurssille. Jos haet vain lyhytkurssille, sinun ei tarvitse liittää hakemukseesi todistusjäljennöksiä.

Lyhytkursseille hakevia koskevat samat vaatimukset kuiin kouluihin hakevia, katso hakuvaatimukset ja -ohjeet sivulta hakijalle.

Lisätietoja UWC-lyhytkursseista englanniksi löytyy sivulta https://www.uwc.org/shortcourses.

 

 

"MUWC-kokemus on minulle hyvin tärkeä. Olemme yhteyksissä muiden lyhytkurssilaisten kanssa lähes päivittäin, keskustelemme maailman tapahtumista, jaamme informaatiota keskenämme ja keskustelemme jokapäiväisestäkin elämästä. Meistä on muodostunut eräänlainen yhteisö, perhe. Lyhytkurssilla tutustuin muutamaan lyhytkurssilaiseen syvemmin ja meistä on tullut hyviä ystäviä. On hienoa ajatella, että on ystäviä ympäri maailmaa. Lyhytkurssilla saimme keskustella ongelmista, mietimme työpajoissa mahdollisia ratkaisua ongelmiin ja jaoimme omia kokemuksiamme"

- Meron, UWC-lyhytkurssi “Overcoming Walls”, Saksa, 2015