Skip to content ↓
map

Waterford Kamhlaba UWC

Mbabane, Swazimaa

600 opiskelijaa

11-20-vuotiata

Perustettu

1963

3 March 2017

Eteläisen Afrikan Waterford Kamhlaba perustettiin vuonna 1963 vastauksena Etelä-Afrikan erillisille ja epätasa-arvoisille koulutusjärjestelmille. Tontti, jolla koulu sijaitsee oli alunperin nimeltään “Waterford Park Estate”. Kun hänen majesteettinsa kuningas Sobhuza II (mahtaako tarvita) vieraili koulussa vuonna 1967, hän antoi sille nimen “Kamhlaba”, jolla hän tarkoitti molempia maailmoja - maailmaa pienoiskoossa ja, että “me olemme maasta”, jonka vuoksi eroa ei tulisi tehdä rodun, eikä uskonnon perusteella.

Kaikista muista UWC-kouluista poiketen, lukuvuosi Waterford Kamhlabassa on tammikuusta marraskuuhun.

Kolme erityispiirrettä

  • Vahvat suhteet paikallisten vaikuttajien kanssa - Koululla on vahvat suhteet paikallisten organisaatioiden kanssa vapaaehtoistyön ansiosta, kuten pakolaisleiri ja naapuruston hoitoyksiköt (children welfare centers).
  • Waterford Kamhlaba on tällä hetkellä ainoa UWC-koulu Arikassa, joka antaa sille ainutlaatuisen mahdollisuuden toimia UWC:n ideoiden ja mission lähettiläänä Afrikassa, koulutettuaan suuren määrän afrikkalaisia vaikuttajia perustamisensa jälkeen.
  • Eteläisen Afrikan ensimmäinen monirotuinen koulu- Waterford Kamhlaba oli ensimmäinen monirotuinen koulu eteläisessä Afrikassa, joka perustettiin vastaukseksi Etelä-Afrikassa vallinneeseen apartheidiin, jonka rotuerottelukäytäntö ei sallinut monirotuisia kouluja. Afrikan ja maailman monimuotoisuutta juhliva koulun historia on luutunut Waterford Kamhlaban luonteeseen ja on tänä päivänä yksi sen perusarvoista.
Luokkahuoneessa 

Waterford Kamhlaba tarjoaa kolme erilaista koulutusohjelmaa: Waterford ala-asteenopinto-ohjelma, joka koostuu asteista 1-3 (11-14-vuotiaat); Cambridgen yliopiston kansainvälinen tutkinto, the University of Cambridge International General Certificate of Secondary Education (IGCSE), yläkoulun opinto-ohjelma, joka koostuu asteista 4 and 5 (14-16-vuotiaat); ja kansainvälinen ylioppilastutkinto International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) opinto-ohjelma lukiossa (16-20-vuotiaat). Viidennen asteen opiskelijat eivät automaattisesti pääse lukioasteelle, vaan joutuvat läpikäymään hakuprosessin.

IB-ohjelmassa on normaalien kurssien ohella swatia, ranskaa, espanjaa, antropologiaa, psykologiaa, yrityshallintoa, musiikkia ja teatteria.

Luokkahuoneen ulkopuolella 

Waterford Kamhlaba tarjoaa monia urheiluaktiviteetteja, kuten yleisurheilua, sulkapalloa, koripalloa, krikettiä, maahockeytä, verkkopalloa, rugbya, jalkapalloa, softballia, squashia, uintia, lentopalloa ja tennistä. Muita vapaa-ajan aktiviteetteja ovat retkeily, kiipeily, ratsastaminen, kajakointi sekä maastojuoksu. Laaja valikoima taidekerhoja (mukaan lukien draama ja musiikki). Kerhoja vetävät niin henkilökunta kuin opiskelijat.

Vuodesta 1979 lähtien on vapaaehtoistyöstä virallisesti tehty olennainen osa koulun toimintaperiaatetta, järjestelmää ja elämää. IBDP-opiskelijoilta ja viidennen asteen opiskelijoilta vaaditaan kahden tunnin sitoutumista vapaaehtoistyöhön viikkoa kohden. Projektit voivat olla auttamista paikallisessa sairaalassa, vammaisten kanssa tekeminen, paikallisissa kouluissa jeesaaminen, taikka ympäristöarvojen opettaminen, vaikka kierrätysohjelmien muodossa.

Kampus ja muut tilat  

Ekukhuleni (paikka kasvulle) asuinpaikka majoittaa jopa 80 ensimmäisen, toisen ja kolmen asteen opiskelijoita. Esiveni (kansan paikka) majoittaa jopa 110 neljännen ja viidennen asteen opiskelijaa. Emhlabeni (maailman ihmisten paikka) ja Elangeni (nousevan auringon paikka) majoittavat jopa 130 ja 68 IBDP-opiskelijaa, joko yhden hengen huoneisiin, taikka jaettuihin huoneisiin: ne koostuvat erillisistä naisten ja miesten siivistä, jaettu olohuone, tietokonekeskuksesta, kirjastosta, TV-huoneesta ja keittiöstä. Joka päivä vuorossa on yksi naisten ja yksi miesten majoitusvastaava jokaisessa majoituksessa. Kampuksella on myös poikkeksellisen hienot urheilu-,taide-ja opiskelutilat.

Maantieteellinen sijainti  

Waterford Kamhlaba istuu vuoren päällä Sidwashinissa, noin 10-15 minuutin ajomatkan päässä Swazimaan pääkaupungista Mbabanesta. Kampuksella on uskomaton sekoitus alkuperäisiä kasveja ja eläimiä. Koulun huipun retkeilyreitit tarjoavat uskomattoman näkymän Swazimaan maalauksellisesta maisemasta.

Opiskelijavalinnat 

Waterford Kamhlabaan voi päästä kolmella eri tavalla:

  • Haku maan UWC-komitean kautta
  • Suora haku kouluun
  • Sisäisen haun kautta, jos on viidennellä asteella (IGCSE). 

Yhteystiedot


Waterford Kamhlaba UWCSA
P.O. Box 52
Mbabane H100, Swaziland

18 Colleges
Worldwide